Yövoidetta metsästämässä

Moikka!

Mun lempiaihe. Miksi pitää olla päivävoide ja yövoide erikseen? Miten ne vaikuttavat ihoon ja miksi aina korostan yövoiteen merkitystä? Lähdetäänkö purkamaan aihetta? ;)

 Päivävoiteet on kehitetty suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, kuten ilmansaasteilta, kylmältä tai kuivalta ilmalta. Samalla ne kosteuttavat ihoa ja/tai hoitavat sen yksilöllisiä tarpeita. Esimerkiksi sekaiholle voi valita myös ihohuokosia pienentävän ja talintuotantoa vähentävän voiteen. Päivävoiteet ovat usein koostumukseltaan kevyempiä kuin yövoiteet. Huom! Jos meikkivoiteesi ei sisällä UV-suojaa, valitse sellainen päivävoide, jossa on UV-suoja lisänä! Itse tykkään käyttää kevyttä, nopeasti imeytyvää päivävoidetta, koska lisään sen päälle lähes päivittäin meikkivoiteen.

Yövoiteet ovat koostumukseltaan päivävoidetta runsaampia ja hoitavampia. Ne auttavat uudistamaan ihoa yön aikana, koska ihon toiminnot ovat vilkkaimmillaan silloin. Nukkuessa ihomme ja kehomme palautuu tehokkaimmin. Koska iho uusiutuu yön aikana, ei siis ole lainkaan hölynpölyä, että esimerkiksi valvotun tai huonosti nukutun yön jälkeen iho näyttää ja tuntuu samealta/kuivalta. Ihon uusiutuminen on valvomisen myötä häiriintynyt ja se, kirjaimellisesti, näkyy usein naamasta ;)
Valitse siis yövoide ihon tarpeiden mukaan. Kaipaako se kosteutta tai kiinteyttä vai molempia? Onko ihosi rasvoittuva, jolloin yöksi voi valita geelimäisen, antiseptisen voiteen. 


Tämä ikuisuus kysymys käveli taas vastaan, kun yövoiteeni teki loppuaan. Palasin ajassa taaksepäin muutaman vuoden ja päädyin ostamaan Bioterm Aquasource -yövoiteen. Ja voi veljet! Nyt taas muistan miksi käytin tätä! Itse asiassa, vuodet oli tehneet muutoksia yövoiteen raaka-aine listaan, mutta mielestäni vain parempaan suuntaan. Ostin yövoiteen Kick:stä, koska minulla sattui olemaan sinne alekuponki ja lisäksi kyseinen voide oli tarjouksessa. Ovh hinta 48€/50ml. Kyseinen voide on tarkoitettu kaikille ihotyypeille. MUTTA mielestäni se on liian kevyt aikuisella iholla, jos kaipaat liftaavaa yövoidetta!

Oma ihoni on tällä hetkellä hieman kuiva ja muutamasta muuttujasta johtuen, yksittäisiä hormonaalisia näppylöitä on ilmaantunut poskiin. Päädyin tähän geelivaihtoehtoon, koska:

-Ihoni tarvitsee kosteutta
-Geeli on hyvä vaihtoehto sekaiholle yökäyttöön
-Tuote todella toimii ja tuoksu on ihanan raikas, jopa merellinen(?)
-Riittoisa yövoide
-Hyvät raaka-aineetLisään tähän vielä linkin, josta voit käydä katsomassa vinkkiä, minkälainen seerumi/päivävoide/yövoide sinun ihollesi sopisi! Itse kokeilin tuota "voidebaaria" ja hyvin samoja voiteita testi antoi kuin olisin itsekkin voinut suositella :) Voidebaari

Pistäkää viestiä, löytyikö joku hyvä voide kyseisen baarin avulla :)

Eija

Kommentit

Suositut tekstit