Kasvoharja testissä!


Tilasin itselleni kokeiluun Oriflamelta kasvojen puhdistusharjan. Eri merkeiltä näitä on jo nähty markkinoilla kuukaudenpäivät, mutta odottelin myyntiin hieman huokeamman hintaista harjaa. Hinnat pyörivät 20-120€ välillä.

Oriflame lanseerasi omansa ja hinta 29,90€ miellytti kukkaroa. Tilaukseen! Ja nyt se on saapunut ja muutaman päivän jo testissä ollut.


Otetaas hieman takapakkia ja käydään läpi, että mihin ja miksi tälläisiä kasvoharjoja käytetään.

Kyseinen harja toimii paristoilla, jotka tulivat laitteen mukana. Mukana oli herkälle/normaalille iholle tarkoitettu harja, jonka saa laitteesta irti, jotta harjan peseminen käytön jälkeen on helppoa. Harjoja voi tilata erikseen, hinta n. 9,90€/kpl. Valittavana on lisäksi vielä tehokkaampi ja jäykempi harja, joka on tarkoitettu rasvaiselle/ongelma iholle ja ns. tehopuhdistukseen esimerkiksi kerran viikossa käytettäväksi. Yksi harja kestää käytössä n. 3kk. Ja hygieenisesti ajatellen, harja on hyvä vaihtaa ainakin 3kk välein, vaikka sen joka käyttökerran jälkeen puhdistaakin. Oriflamen harjassa on automaattinen 1 minuutin ajastin ja kaksi pyörimisnopeutta.


Ohjeistus harjan käyttöön on seuraava:

1. Kastele harja
2. Kastele kasvot ja levitä ihotyypinmukainen puhdistusaine
3. Puhdista kasvot harjan avulla minuutin ajan.  Paina kevyesti harjaa kasvoille ja anna harjan tehdä puhdistava työ.
4.Huuhtele kasvot.

Harjaa suositellaan käytettävän jokapäivä kasvojen puhdistuksen yhteydessä.

Olen testannut harjaa iltapesun yhteydessä. Täytyy kyllä sanoa, että aamusin iho on selvästi tasaisempi ja ihohuokoset näyttävät pienemmiltä. Oma ihoni on sekaiho, joten normaalisti aamuisin t-alueella on ollut kiiltelyä, mutta harjan käyttöönoton jälkeen olen huomannu kiillon vähentyneen. 

No, mutta mitäs kun on herkkäiho? Itselläni on myös helposti reakoiva iho, joten en todellakaan uskalla jatkossa käyttää harjaa päivittäin, enkä myöskään henkilökohtaisesti suosittele harjan käyttöä joka päivä. 
"Harjat eivät kuori ihoa, mutta ne poistavat meikin, lian, kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet huokosista. Puhdistustulos on moninkertainen verrattuna normaaliin käsin puhdistamiseen. Laitetta käytettäessä ihosta tulee pehmeämpi, sileämpi, kirkkaamman ja tasaisemman värinen  sekä ihohuokoset näkyvät vähemmän."
Kyllähän tuo lause herättää kosmetologissa hieman epäilyä. Jos kerran harja EI kuori, mutta poistaa meikin, lian ja KUOLLEET IHOSOLUT, niin silloin sillä ON sama vaikutus kuin kuorinnalla. Ja kuorintaa EN suosittele käytettäväksi max. 2 kertaa kuukaudessa. Harja siis nopeuttaa ihosolujen uusiutumista ja näin ollen pitkässä juoksussa ohentaa ihoa. En siis suosittele joka päivä käytettäväksi, mutta on tämä kiva lisä ihonhoitoon kotona! Varsinkin silloin, kun kasvoilla on ollut todella vahva meikki, niin puhdistus tuntuu helpommalta harjan avulla. Oikein herkälle iholle en suosittele harjaa. Vaikka et painaisi harjasosaa kovin ihoa vasten, on mekaaninen ärsyke silti suhteellisen voimakas.

Jos (ja kun) herkkä iho kaipaa myös kuorintaa välillä, niin suosittelen kokeilemaan entsymaattisia kuorintageelejä. Ne eivät sisällä lainkaan rakeita, vaan perustuvat usein uutteen/entsymaattisen hedelmähapon kuoriviin ainesosiin. Kannattaa myös kysyä kosmetologilta rakeetonta kuorinta vaihtoehtoa ;)


Täytyy vielä lisätä yhteenveto: Tähän hintaan, tämä harja, muutaman kerran kuukaudessa käyttö, suosittelen! :)
Löytyykös teiltä lukijat kasvoharja käytöstä?

Eija

Ps. Hinnat perustuvat tämän hetkiseen tarjoukseen.
 Kommentit

Suositut tekstit