Toivepostaus: Valokynä ja korostusväri

Moi ja hyvää alkanutta viikkoa lukijoille!

Nyt tulee toivepostaus valokynän käytöstä. Valokynän käyttöä on hyvä harjoitella, sillä se on todellinen taikatuote kun sitä oppii käyttämään oikein.

Olen kokeillut monia erilaisia valokyniä ja oma suosikkini on Lumenen kynä. Valokynän koostumus on nestemäistä. Toisessa päässä on pieni sivellin, mihin väri kierretään ja sivellään ohuelti kasvoille haluttuun kohtaan. Itse tykkään käyttää korostusvärinä kimallepuuteria. Kuvassa lempituotteeni, Youngblood Twilight -korostuspuuteri.
Tässä kuvassa swatsattuna valokynä ja hohdepuuteri. Yläpuolella Lumene valokynä. Kevyt ja helposti levittyvä koostumus, tykkään :)


Valokynän tehtävä?

Valokynällä korostetaan kasvojen keskiosaa, ns. t-aluetta (otsa, nenä+leuka), häivytetään juonteita ja freesataan kasvoja luomalla kuultava vaikutus. Jos valokynän käyttö aiheuttaa aluksi vaikeuksia, voit laittaa sen ohuen meikkivoiteen alle. Valoa heijastavat pigmentit näkyvät kevyesti meikkivoiteen alta.
Sitten kun harjoitusta on tehty, on hyvä laittaa valokynä meikkivoiteen päälle, tällöin pigmentit heijastavat luonnollisesti valoa paremmin. Ohessa kuva, josta selviää, mihin kohtaan valokynää laitetaan. 


Tässä kuvassa on valkoisella ohjeistettu, miten valokynää laitetaan, jos haluat häivyttää juonteita. Väriä laitetaan ainoastaan juonteen pohjalle, jolloin valoa heijastavat pigmentit "nostavat" juonnepohjaa. Väri levitetään joko kevyesti sormella taputtelemalla tai pienellä siveltimellä.
HUOM! Valokynää ei laiteta silmän alle koko matkalta! Jos laitat sitä suoraan silmän alle, se ainoastaan korostaa silmäpusseja! Valokynä laitetaan silmän sisänurkasta loivasti kaartaen silmän alle. Jos valokynää tulee laitettua silmien alle liikaa, se näkyy ikävästi valkoisina rinkuloina silmien ympärillä. Näitä kun on joskus vastaan kävellyt..
Etenkin Ikääntyvällä iholla on hyvä muistaa laittaa valokynää kulmakarvan korkeimmalle kohdalle, jolloin saadaan kasvoja kohottava vaikutus.Ja tässä toinen kuva, jossa taas valkoiset värit näyttävät oikean valokynän paikan. Nuorella iholla on hyvä korostaa kasvojen keskiosaa voimakkaasti. Kulmakarvojen väliin, nenänvarteen ja leukaan valokynää ja häivytys kevyesti. Tässä kuvassa näkyy taas myös juonteiden häivytys, nenänpielet ja suunpielet. 

 JA SITTEN :)
 Korostuspuuteri tai korostusvoide käyttöön! Hohdesävyjä en laittaisi iholle, joka on voimakkaasti pintakuiva, näppyläinen tai ihossa on paljon juonteita. Hohdepuuterin pigmentti on hyvin hienojakoista ja se kyllä hakeutuu juonteisiin ja näppylöiden päälle, korostaen molempia entistä enemmän. Kuvassa Lumenen hohdevoide, jolla voit korostaa esim. poskiluuta. Levitetään sormin taputtelemalla meikkivoiteen päälle. VINKKI! Sekoita meikkivoiteeseesi pieni määrä tätä valovoidetta. Saat upean hehkun iholle! :)

Tässä havainnointikuva, mihin valovoidetta/valopuuteria laitetaan. Poskipäille, kulmakarvan alapuolelle (valokynää kulmakarvan yläpuolelle!), kevyesti leukaan ja amorinkaarelle korostamaan huulia. AVOT :)

Itse puuteroin aina ihon irtopuuterilla valokynän ja hohdevoiteen käytön jälkeen. Puuteri pitää meikkivoiteen ja valokynän paikoillaan ja lisää meikin kestoa iholla.  JOS taas käytät hohdepuuteria, lisää se vasta kokokasvojen puuteroinnin jälkeen paikallisesti.

Valoa heijastavat pigmentit raikastavat meikin ja antavat kaikenikäisille kasvoille kuulautta!

Miten on, lähteekö testiin? :)

Eija

Kommentit

Suositut tekstit