Toivepostaus: Työkalut silmämeikkiin!

No niin, nyt käsitellään toivepostauksena siveltimiä silmämeikkiin. Kaupat on pullollaan työkaluja meikkaukseen. Itse satsaan laatuun ja voinkin todeta, että se on kannattanut. Pisimpään mukanani kulkeneet siveltimet ovat yli 10 vuoden takaa! Oikein säilytettyinä ja pestyinä, siveltimet pysyvät siis hyvinä vuosia. Muutama perusasia siveltimistä, ennenkuin esittelen omat lempparini luomivärisiveltimistä. 

1. SÄILYTÄ OIKEIN!

Säilytä siveltimiä purkissa, pystyasennossa, sivellinpää ylöspäin. Älä pidä siveltimiä muiden meikkien seassa meikkipussissa yms, koska ne ovat kokoajan likaisia ja bakteerialttiita meikkien joukossa. Älä myöskään pidä sivellintä karvapuoli alaspäin. Sivellin menettää muotonsa hyvin nopeasti. 

2. PUHDISTA KÄYTÖN JÄLKEEN JA KUIVATA!


Siveltimet tulee puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Meikkikeikoilla käytän ns. pikapuhdistajaa eli suihketta. Nyt testissä on oikealla puolella makoileva Dermosilin suihke. Suihkauta paperiin ja pyyhi sivellin puhtaaksi. Toista tarvittaessa. Kerran viikossa pesen kaikki siveltimet Marseille -saippualla. Tätä saippuaa saa myös hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista. Nuo pikkupalat sain Ranskan tuliaisina. Pese sivellin ja muista aina kuivattaa lappeellaan pyyhkeen päällä! Tällöin vettä ei pääse siveltimen sisään ja varsi pysyy siveltimessä kiinni pitkään. Siveltimien pesu on vaativaa puuhaa, kun käytössäni on yli 100 sivellintä. Siksi olen nopeuttanut toimintaani ultraäänipesurin turvin.

Ja sitten ne siveltimet! Tämä on siis taas vain yhden naisen mielipide, jokainen tehkööt lopulliset ratkaisunsa itse :)

Luomivärin levitykseen ylinnä oleva ohut, aitoa poninkarvaa oleva lattea sivellin. Sivellin on napakka ja tällä on helppo työstää myös alaluomen varjostukset. 

Vaahtomuoviaplikaattori on iso ja pullea sivellin. Vaahtomuovi on hyvä, kun työstetään voimakaspigmenttisiä luomivärejä. Tämä koko on suuri, mutta kaupasta löytyy myös pienempiä kokoja tästä.


Nämä molemmat pyöreät siveltimet ovat hyviä varjostajia, kun tumma luomiväri pitää saada tarkasti luomivakoon. Alempi on Riitta Vaaran kokoelmasta, aitokarva sivellin, josta tykkään todella paljon.

Lisää kuvateksti

Tässä kolme lempisivellintä häivytyksiin ja vaalean luomivärin levittämiseen koko luomelle. Ylinnä Mariela Sarkiman sivellinkokoelmasta pullea häivytyssivellin. Näitä siveltimiä myy mm. Sokos ja Cailap Oy (netistä pystyt tilaamaan)

Duroy pyöreä, pullea häivytyssivellin.


Ja kyllä tämä viimeinen menee ylitse muiden, MAC 217, häivytyssivellin. Näitä myynnissä MAC toimipisteillä. (Turku, Tampere, Helsinki) Omani on jo matkassa ja käytössä kärsinyt, joten täytyy ostaa uusi tämmöinen kun Turussa käyn :) Aitokarvainen sivellin.
Tämän siveltimen olen ostanut vuosia sitten The Body Shopista. En muista edes hintaa...Napakka, synteettinen sivellin, kaikkeen tarkkaan työstämiseen mm. alaluomelle tai rajauksen häivytykseen. Myös Body Shopin siveltimet ovat mainitsemisen arvoisia. Hyvä hinta ja laatu!


Yleisesti on hyvä muistaa, että mitä pienempi alue meikattavana, sitä pienempi siveltimen tulee olla!

Luonnonkarva maksaa siveltimissä eniten, mutta se on myös usein kestävin ja laadukkain. 

Synteettinen sivellin on hyvä, kun työstetään nestemäisiä meikkejä esim. meikkivoidetta tai peiteainetta. 

Toivottavasti näistä ohjeistuksista oli apua siveltimien valintaan!

Eija

ps. Uusi meikkivoide saapui testiini.. :) Esittely tulossa mahdollisimman pian tästä ihanuudesta!

Kommentit

Suositut tekstit