Kesäjalat kuntoon!

Hellou!

Kiva otsikko. Samat jalat ne on käytössä myös talvisin :) 

Mutta hei, eikö olekkin totta, että kesällä jalkoihin kohdistuu vielä suurempi painostus, koska jalat ovat huomattavasti enemmän esillä kesäisin?

Tein postauksen jalkojen hoidosta. 

Pieniä vinkkejä, miten saat nopeasti huolitellut ja pehmeät jalat.
Jos jaloissasi esiintyy paljon kovettumia, känsiä tai varpaidenkynnet ovat kovin paksuuntuneet, suosittelen ehdottomasti varaamaan ajan jalkahoitoon kosmetologille.
Kosmetologi poistaa kirurginveitsellä kaikki kovettumat, jolloin jalkojen kuntoa on huomattavasti helpompaa ylläpitää raspauksella sekä voiteilla kotona.

Kesä on tällä hetkellä kauneimmillaan. On aurinkoa, hiekkarantoja, kylmiä juomia, iloisia katseita, ruskettuneita ihoja. Ja sitten on loma. Se kesäloma. Aloita loma hellimällä jalkoja, huomaat kuinka kevyt jalkojen hieronta virkistää turvonneita jalkoja. Ja ehdottomasti loman ja koko kesän kunniaksi sipaise kaunista, värikästä lakkaa varpaankynsiin :)


Kerran kuukaudessa tehty kotijalkahoito pitää jalat pehmeinä ja kauniina. 
Itse pyrin käymään noin kerran kolmessa kuukaudessa kosmetologilla jalkahoidossa ja välikuukaudet ylläpidän jalkojenhoitoa kotona pesemällä ja rasvaamalla jalat päivittäin. 
Olen ehdoton jalkojen pesemisestä päivittäin!
Ja toitotan sitä aina myös asiakkaille.

Aloita liottamalla jalat pesuvadissa. Laske vatiin lämmintä vettä ja halutessasi jalkakylpyainetta. Liota jalkoja n. 10 minuuttia. Jos haluat tehdä kauniin jalkakylvyn, kerää ruusunterälehtiä ja lisää ne kylpyveteen. Ota kevyesti kuorivaa suihkugeeliä ja hiero jalkaterät läpi tuotteella. Itse käytin vasemmalla olevaa L'Occitanen Verbena -suihkugeeliä. Tästä linkistä voit kurkata tuotteen.
 Hinta 16€/250ml.
Lopuksi kuivaa jalat ja varpaanvälit kevyesti pyyhkeellä.


Tämän jälkeen raspaa jalkapohjat. Kasta raspi kylpyveteen ja hio kovettumia läpi. ÄLÄ paina, vaan anna raspin tehdä työ! Käy läpi kantapäät, päkiät ja varpaat. Huuhtele raspia välillä pesuvedessä, jotta raspiin tarttunut kuivaiho ei heikennä raspausta.
Lopuksi huuhtele jalkaterät ja sääret. Lisää kevyesti kuorivaa suihkugeeliä myös sääriin ja kuori kuiva iho pois. 
Huuhtele suihkugeeli pois iholta ja kuivaa jalat huolella.

Leikkaa kynnet kynsisaksilla tai kynsileikkurilla. Varmista lopuksi vielä viilaamalla, ettei kynsiin jää teräviä reunoja. HUOM! älä pyöristä kynsienreunoja liikaa! Lopputuloksena voi tulla sisäänkasvanut kynsi, joka on todella kipeä ja aika vaikea hoitaa. Jos sinulla on ongelmia kynsien kanssa, suosittelen kääntymään kosmetologin puoleen.


Sitten lisätään voide. Olen totaalisen ihastunut tähän L'Occitanelta saatuun Verbena (Rautayrtti) Vartalovaahtoon. Tästä linkistä pääset katsomaan tuotteen. Huomasin just, että kyseinen tuote on tällä hetkellä loppunut.
 Luulen kyllä, että nettikauppaan sitä on tulossa vielä lisää.
 Kannattaa metsästää tämä voide käsiinsä, jos tykkää sitrustuoksusta ja nopeasti imeytyvästä voiteesta sekä moussevaahdoista.

Joku muukin tykästyi tähän...tää meinaan jäi mun miehen kaappiin ja hänelle käyttöön.
Ensimmäinen kommentti, miehinen sellainen, kun hän testasi tätä:

Täähän on jotain uretaania vai? Hyvä tuoksu! Mä otan tän. Vartalolle vai?"
Jep. Ei kasvojen iholle tätä voidetta.


Levitä mousse sääriin ja nauti tuoksusta.
Jalkaterille suosittelen täyteläisempää voidetta. Älä kuitenkaan laita voidetta varpaiden väliin, koska iho on varpaiden välissä ohutta ja kosteus hautoo ihon rikki helposti. 


Varpaankynsille kaunis ja kestävä lakka. Kuivatellessa voi vaikka nauttia lasin kuohuvaa tai ojentaa jalat "paremmalle puoliskolle" ja pyytää viikottaisen jalkahieronnan :)

Vielä muutama huomio jalkojen hoitoon.

1. ÄLÄ raspaa liikkaa. Käytä raspia mielellään kerran viikossa tai kaksi kertaa kuukaudessa. Liika raspaaminen vain pahentaa kovettumia.

2. Kokeile kesällä viilentävää jalkavoidetta. Itse käytän talvisin paksumpaa voidetta ja kesällä tykkään laittaa kevyempää ja nopeasti imeytyy rasvaa jalkoihin.

3. Jos jalkasi hikoilevat todella paljon, kokeile jalkadeororanttia ja lisää hieman talkkia kuiviin jalkoihin, varpaiden väliin. Muista huuhdella talkki huolellisesti iltaisin jaloista.

Ääh, tähän väliin on pakko kertoa pieni kevennys opiskeluvuosiltani.
Teimme ystäväni kanssa asiakkaalle yhdistelmähoitoa eli toinen tekee kasvohoidon ja toinen jalkahoidon. Koulussa oli opetettu, että asiakkaalta kysytään aina jalkahoidon päätteeksi, laitetaanko talkkia asiakkaan varpaiden väliin.
Tein kasvohoitoa  ja jalkahoitaja alkoi päätellä hoitoaan ja kumartui kysymään asiakkaalta:
"Anteeksi, mutta voiko laittaa talkkia jalkoväliin?"
Hetken hiljaisuuden jälkeen, aloimme kaikki kolme nauramaan ihan hillitysti!
Asiakas sanoi leikkisästi, että tuota ei olekkaan moneen vuoteen kukaan kysynyt! :)

Lopuksi vielä asiaa kynsisienestä. 
Joka on muuten erittäin yleinen ja vaikea vaiva.

Asiakas usein kysyy, miten tunnistaa kynsisienen?
Kynsi on usein kellertävä tai rusehtava, jos siinä on sieni. Eli yleisimmät tunnisteet on väri ja haju.
Kynsi voi myös hapertua tai vaihtoehtoisesti todella paljon paksuuntua. 
Mutta kannattaa muistaa, että kaikki värjäymä ei ole kynsisientä. 
Jos käytät tummia lakkoja, etkä laita alulakkaa, kynsi voi helposti muuttaa väriään kellertäväksi. 
Jos epäilet, että kynsissäsi on sieni, suosittelen varaamaan lääkärille ajan, jossa otetaan kynnestä pieni koepala tuloksen selvittämiseksi.

Ääh, vähän tylsä lopettaa tämä postaus kynsisieneen.
Ehkä mä kuitenkin laitan jotain kesäistä tähän loppuun :)


Ihanaa keskiviikkoa teille lukijat!

Eija

Kommentit

  1. Oi toi vartalovaahto kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Jonna H: Se on just niin ihana kuin voi kuvitella! Pehmeä ja helposti levittyvä. Harmi kun oli nettikaupassa loppuunmyyty :(

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit