Lukijakysymys: Luomivärit rasvaiselle luomelle

Moikka!

Tänään vastaan lukijan kysymykseen koskien luomivärejä rasvaiselle luomelle.
Tämän viestin sain lukijalta:

" Osaisitko suositella hyvää luomiväriä "rasvaisille" luomille? Mulla on käytössä jokin perus-lumene, ja vaikka laitan alle pohjustustuotteen, kerääntyy väri jo parin tunnin kuluessa luomivakoon ja muuttuu muutenkin tuhruisen näköiseksi... Samoin hyvä rajauskynä kiinnostais. Sen kerran kuukaudessa, kun meikaa enemmän kuin pelkän ripsarin, niin olis kiva, jos ne meikit sitten pysyis naamassa :D

Ja tässä tulee minun vastaus kuvien kera

Kaikista tärkeintä on tietenkin, miten ja millä luomet pohjustaa. Pohjustustuotteella on kaksi funktiota:

1. Tasoittaa luomenväriä 
2. Sitoa luomiväri luomelle

Ongelma ei välttämättä ole ns. huono luomiväri, vaan pohjustus. Jos luomiväri kasaantuu luomivakoon jo puolessa välissä työpäivää, kokeile näitä seuraavia ohjeita:

  
Tästä lähdetään. Ensimmäinen "virhe" on lisätä meikkivoidetta luomelle. Nyt tarkoitan kaikkia nestemäisiä meikkivoiteita. ÄLÄ levitä sitä luomelle, koska nestemäisyys ainoastaan LISÄÄ kiiltoa ja rasvaisuutta luomella! Pidä siis luomi puhtaana, kannattaa painella ylimääräinen rasvaisuus heti alussa luomelta pois paperilla.

 Nyt lisätään puhtaalle luomelle pohjustustuote.
Jos koet, että luomivärit kasaantuvat pohjustajasta huolimatta luomivakoon, kokeile jotain muuta pohjustajaa. Muista levittää pohjustaja KOKO luomelle kulmakarvaan asti.


Tässä vielä kaksi omaa suosikkia, joita käytän vuorotellen pohjustajina. Yläpuolella on Urban Decay Primer Potion (Orginal), saatavuus mm.  www.sokos.fi tai Tampere/Helsinki Sokos.
Toinen hyvä vaihtoehto on MAC Pro Longwear Paint Pot -luomiväri sävyssä Painterly. Vaikka tämä ei ole varsinaisesti pohjusta, se käy vallanmainiosti värinsä ja pysyvyytensä vuoksi pohjustajana. 
Saatavuus mm. Stockmann Turku/Helsinki tai Stockmannin nettisivuilta.

 MUISTA häivyttää pohjustaja sormella, jottei luomelle jää rajoja! Nuppineulanpään kokoinen määrä riittää tuotetta, älä yliannostele pohjustajaa luomelle. Jos pohjustajaa on liikaa, se ei ns. "istu" luomella hyvin, vaan myös itse pohjustaja alkaa kerääntymään luomivakoon. 

Älä unohda pohjustaa kevyesti myös alaluomea!


Seuraavaksi puuteroi luomi. Itse käytän irtopuuteria ja levitän sen luomelle isolla siveltimellä kevyesti painelle. Alaluomelle voi laittaa pienellä siveltimellä kevyesti puuteria, mutta jos luomet ovat kuivat tai kovin ryppyiset, jätä alaluomi puuteroimatta. Puuteri korostaa juonteita voimakkaasti.


Kun pohjustustyö on tässä vaiheessa, levitetään luomelle vielä kauttaaltaan ihonvärinen/hyvin vaalea, mielellään mattaluomiväri. Tämä vaihe sitoo puuterin vielä tiukemmin luomelle. Levitä variä ohuesti kauttaaltaan luomelle, taas kulmakarvaan asti. Muista painella väriä siveltimellä, ei kannata niinkään vedellä sivellintä luomelle kovin liikkein edestakaisin. Tarkoitus on sitoa kaikki yhteen, ei huiskia niitä irti ja pois luomelta!
Mikä tahansa vaalea luomiväri käy, itse käytän oikealla olevaa norsunluunvalkoista "Strange" luomiväriä, joka on Naked 2 -paletista.

Tämän jälkeen levitä päälle haluamasi värit puuteriluomiväreistä! :)

Hyvä hinta-laatusuhde luomiväripaletti löytyy mielestäni Isadoralta. Marketeista löytyväksi kosmetiikaksi Isadora on kaikista eniten itselläni käytössä.

Tästä linkistä voit kurkata, minkälaisista paleteista on kyse.

Itselläni on helposti kostuvat silmät, joten monet vedenkestävätkään rajaskynät ei itselläni pysy. Takuuvarma pysyvyys on ollut voidemaisissa rajausväreissä. Voidemainen rajausväri levitetään erillisellä siveltimellä, joten se vaatii hieman aikaa ja harjoittelua, mutta olen varma, että vauhtiin päästyäsi, et halua enää käyttää muunlaisia rajauskyniä :) Sopii arkeen ja juhlaan.

Tästä linkistä löydät esimerkkinä, minkälaisesta rajausväristä puhun :)

Bobbi Brown:in meikit ovat todella laadukkaita ja kestäviä, jos haluat panostaa, niin tämä on panostamisen arvoinen merkki!

Toivottavasti näillä ohjeilla saadaan värit pysymään luomilla :)

Eija


Kommentit

Suositut tekstit