Suurennuslasin alla

Moikka!

Yksi suosituimmista postauksista on tähän mennessä ollut teksti "Mitä jos tarkastaa lähempää". Raaka-aineet ja mainonta kiinnostaa lukijakuntaa, loistavaa! Nyt esittelyyn ja lähempään tarkasteluun poimin näppylöille tarkoitetun täsmätuotteen. 
Kenelle näppylöitä tulee ja miksi?

No, tässä vaiheessa on hyvä asettaa itselleen tämmöinen kysymys, joka vastaa lähes maailmankaikkeuden "mikä on elämän tarkoitus" -kysymystä. Vastauksia on siis monia, ei oikeita, ei vääriä. Yksittäisiä näppylöitä, finnejä, syntyy lähes jokaiselle jossain elämänvaiheessa. Itse listasin kosmetologin näkökulmasta muutamia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa finnien syntyyn.

----------

Nuorella iholla finnejä aiheuttaa hormonaaliset muutokset (puperteetti), kun taas aikuisella iholla näppylöitä voi syntyä esim. vaihdevuosien aikaan. Naisilla raskaus ja imetys ovat voimakkaita hormonaalisia muutoksia, että nämä voivat aiheuttaa ihoon hormooninäppyjä.
-Stressi. Ja yksi pahimmista. Mutta kuka sitä välttää ja miten?
-Ruokavalio. Yksipuolinen ruokavalio on monesti yksi ongelma ihon kunnon takana. 
-Ihon liiallinen hoitaminen. Yksi näppylä tulee ja siitä alkaa armoton ihon peseminen, kuoriminen, voimakkaiden kuivattavien hoitotuotteiden käyttö KOKO KASVOILLA.
-Liian vähäinen hoitaminen, ei oman ihotyypin mukaisilla hoitotuotteilla.
-Lääkkeet, alkoholi, tupakka. 
-Perinnöllinen taipumus akneen. Poika perii aknen helpommin, johtuen sukupuolihormonin vaikutuksesta ihoon (testosteroni).
-Liian sokeripitoinen ruokavalio.
 -Kosmeettinen raaka-aine allergia

----------

Siinä listattuna muutama seikka, joihin voit kiinnittää huomioita, jos näppylöitä alkaa yhtäkkiä ihoon ilmaantumaan. Ihonhoidossa tärkeintä on lähteä kysymyksestä "miksi". Miksi ihoon alkaa yhtäkkiä tulla epäpuhtauksia/finnejä?

Nyt tutkitaan yksi täsmätuote, joka on tarkoitettu antiseptisenä hoitotuotteena levitettävän yksittäisten näppylöiden päälle. Itselläni on tätä ihanuutta lähes aina kaapissa. Tämmöiset "täsmätuotteet" on tarkoitettu käytettävän VAIN JA AINOASTAAN täsmähoitona näppylän päällä. Ne sisältävät lähes poikkeuksetta aimo annoksen kuivattavia ainesosia, jotka kuivattavat finnin (tulehtuneen ihohuokosen) pois. 

The Body Shopin TEA TREE Blemish Gel, 2,5ml, n.12€

Mitä tuotteelta luvataan?

Reilun yhteisökaupan kautta Keniasta tuotettua, antiseptistä teepuuöljyä, joka rauhoittaa ja hoitaa epäpuhdasta ihoa.

Antiseptistä sitruunateepuuöljyä, joka puhdistaa ja hoitaa epäpuhdasta ihoa.
Tamanu-puun pähkinöistä Madagaskarilta saatavaa tamanuöljyä, joka rauhoittaa ihoa ja auttaa parantamaan epäpuhtauksien rasittaman ihon ulkonäköä.
Reilun yhteisökaupan kautta Bezamarista, Etiopiasta tuotettua hunajaa, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa ja estää ihoa kuivumasta liikaa.
Huomaa myös, että tuotteen koostumus on säilöntä- ja väriaineeton, ja pakkaus on täysin kierrätettävä. 
 

Sitten se raaka-aine luettelo

Aqua (Solvent/Diluent), Alcohol Denat. (Solvent/Diluent), Glycerin (Humectant), PEG-60 Hydrogenated Castor Oil (Surfactant), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Mel (Natural Additive), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (Natural Additive), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Aminomethyl Propanol (pH Adjuster), Salix Alba Bark Extract (Natural Additive), t-Butyl Alcohol (Denaturant), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Denatonium Benzoate (Denaturant), Tocopherol (Antioxidant).


Calophyllum Inophyllum Seed Oil= antiseptinen, ihoa hoitava aine
Mel= hunaja, kosteuttaa ihoa
Melaleuca Alternifolia Leaf Oil= hajuste, antioksidantti, saadaan tea tree -lehdistä
Aminomethyl Propanol= säätää ihon ph -arvoa (kuivattava vaikutus ihoon)
Salix Alba Bark Extrac= valkopajun kuoresta saatava uute, joka supistaa ihohuokosia 


Kosteuttaa, rauhoittaa ja on antiseptinen. Näitä ainesosia tuotteesta löytyy. 

Itse pidän kyseisestä täsmätuotteesta todella paljon! Testaa, jos koit valaistuksen ;)


Eija

ps. Mites jatkossa? Tehdäänkö näitä "tarkasteluita" tuoteisiin? Nyt saa vaikuttaa :)


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit