Punastuttaako?

Se, käyttääkö peilin edessä 5min, 50min vai kurkkaako peiliin lainkaan on hyvin yksilöllistä.

JOS (ja välillä kun) on kiire, niin mitä perusasioita kannattaa huomioida arkimeikissä? Itselleni tärkeimmät ovat:

-kulmat
-hyvä ja tasainen pohjameikki
-ripsiväri
-poskipuna
-huulipuna/huulikiilto


Otetaas esittelyyn ja käsittelyyn poskipunat! 

 
 Maailman helpoin ja nopein parannus aamuun, kun olo ja iho tuntuu kalpealta! Itse käytän lähes päivittäin poskipunaa ja suosittelen sitä aikuisen naisen meikkiin käytettäväksi myös arkisin. Nyt monia lukijoita saattaa mietityttää, miksi puhun aina "aikuisen naisen meikistä"? Siksi, että ikääntyvä ( <---en tykkää tästä sanasta, kertokaa parempi?) iho vaatii erilaisen meikin, koska ihon kimmoisuus vähenee ajan myötä, näin ollen kasvojen piirteet laskevat. Tämän vuoksi esim. poskipunan sävy ja paikka ovat eri kuin nuorella iholla. MUTTA jokaiselle sopii ns. klassisesti laitettu poskipuna.

Poskipuna levitetään poskiluun päälle. Aloita korvan läheltä etene kohti kasvojen keskiosaa. Älä vie väriä liian alas, äläkä liian lähelle nenää. Kaksi sormenleveyttä nenänvierestä on hyvä lopetuskohta punalle. Ota väriä vähän ja lisää, jos haluat punasta voimakkaamman. JOS väriä menee liikaa, korjaa tilanne irtopuuterilla. Lisää irtopuuteria poskipunan päälle, niin väri kevenee. Älä hankaa väriä pois, se pahentaa asiaa :)

Kun hymyilet peilille leveästi, näet selvästi poskiluun korkeimman kohdan. Siihen punan tulisi osua! Nuorelle iholle sopii monet eri sävyt, koska ihon sävy on yleensä "ruusuisempi" kuin aikuisella iholla. Nuoren iholla verenkierto on vilkaampaa, tämän vuoksi aikuisen naisen iho on helposti sameansävyinen ja glitterisävyt korostavat juonnepohjia. Jos ihossasi on paljon juonteita, vältä glitterisävyjä! MUTTA jos juonteet eivät tuota päänvaivaa (mikä olisi toivottavaa), niin lisää rohkeasti ripaus kimallusta poskipäille :)

Miten valita OIKEA sävy poskipunaan?

-Oma mieltymys on tärkein!
-Haluatko poskipunan näkyvän selkeästi?
-Haluatko sävyssä olevan kimalletta?
-Varmin tapa valita sävy: puhtaat ja kirkkaat sävyt, kuten persikat, pinkit ja korallit.
-Ruskeaan taittavat ja luumunsävyt usein vanhentavat On olemassa mm. puuterimaisia, nestemäisiä, irtojauheita, voidemaisia ja ns. puuterihelmiä. Kuvassa on lisäksi kaksi omaa lempparisivellintä poskipunan laittoon. Vasemmalla Mariela Sarkiman suunnitelema sivellin, joka löytyy mm. Sokokselta ja Cailapin verkkokaupasta myynnistä. Oikealla Duroyn, pyöreä poskipunasivellin.

Puuterimaiset poskipunat ovat aloittelevan valinta.
Kuvassa pinkki, pyöreä Oriflame poskipuna. 
Nämä levitetään siveltimellä.


 
 Nestemäiset ja voidemaiset ovat mielestäni vaativimpia työstää, mutta niiden pigmentti ja pysyvyys on huippuluokkaa.  Kuvassa Rimmelin persikkainen voideposkipuna. Voidemaiset punat on parasta levittää sormella painelle ihoon meikkivoiteen päälle.

Jauhemaiset ovat tällä hetkellä itselläni eniten käytössä. Varsinkin tämä kevyesti hohtava, persikkainen, Youngblood mineraaliposkipuna. Levittämiseen käytetään sivellintä.


Tässä vielä alhaalla sävyt swatsattuina, jolloin näet pigmenttierot selkeästi puutereiden ja voiteen välillä. Jos poskipuna on näkyvä, jätä muu meikki vähälle. Jotain korostetaan, jotain jätetään pois. Niin syntyy kaunis ja helppo arkimeikki nopeasti!

Vasemmalla Oriflame
Keskellä Youngblood 
Oikealla Rimmel

Tästä tekstistä tuli pitkä kuin nälkävuosi. 
Sanokaa että joku innostui kokeilemaan poskipunia? :)


Eija

Kommentit

  1. Olen jo poskipunan aktiivikäyttäjä 😄 Liian valju naama ilman... Kiitos tästä(kin) postauksesta, hyvä välillä tarkistaa tapojaan! Tulee vaan pirun kalliiksi tämä sun ihana blogi, kun kaikkea pitää päästä testaamaan 😂

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maija kommentista!
    Kesällä voi sitten ruskettuneelle iholle korvata poskipunan aurinkopuuterilla, jossa on hieman hohtoa mukana! Siitäkin tulossa postaus myöhemmin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit