Mitäs jos tarkastaa lähempää?

Seuraava teksti sisältää lähempää tutkiskelua tuotteeseen, raaka-aineisiin ja markinointiin. Otan nyt yhden tuotteen lähempään tarkasteluun SILLÄ kantilla, jolla itse tuotteet tutkin. Välillä on kyllä mukavaa heittää ns. "työminä" nurkkaan ja ostaa mielivaltaisesti tuoksun, ulkonäön ja puhtaasti markkinoinnin perusteella. Valitettavasti se ei ole klisee, tieto lisää tuskaa. :)

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa "Pate toi postia" kirjoitin, herätti maaliskuun LivBox:ssa saapunut Lumenen geelivoide innostuksen itsessäni ja lukijoissa. Aloimme siskoni (joka valmistuu kosmetologiksi) kanssa keskustelemaan kyseisestä tuotteesta ja mainoslauseista, jolla tuotetta markkinoidaan. 


Lumenen pakkaukset kaikessa yksinkertaisuudessaan viehättävät minua. Tuote on kotimainen (!), siitä plussaa. Lumene luottaa Suomesta saataviin raaka-aineisiin, kuten kyseistä tuotettakin mainostetaan:
"Sisältää suomalaisen lakan antioksidantteja ja erittäin tehokasta, kapseloitua C-vitamiinia."
Lauseesta herää heti ensimmäinen kysymys: Mitä on antioksidantit?

 "Antioksidantit ovat aineita, joita lisätään tuotteisiin muun muassa voiteiden hapettumisen estämiseksi tai hidastamiseksi, jotta tuotteet eivät härskiintyisi. Eräissä tuotteissa antioksidantit auttavat kehoa vastustamaan "vapaiden radikaalien", eli kudosten ikääntymiseen aktiivisesti vaikuttavien molekyylien, vaikutusta." Kuulostaako lupaavalta? :)


Öljytön geelivoide normaalille ja sekaiholle. Mielestäni tuote on päiväkäyttöön hyvä, ei rullannut meikin alla, jos antoi tuotteen imeytyä tarpeeksi kauan. Yökäyttöön tälläiselle +30 vuotiaalle (ihoni on pintakuiva) se tuntui suhteellisen kevyeltä. Mutta missä on spaatteli? Tuotteessa olisi hyvä olla mukana spaatteli, jolla geeliä voi annostella. Moni ottaa tuotetta suoraan purkista sormin, mutta hygienisempää se on tehdä spaattelilla. Näin minimoidaan bakteerien määrä tuotteessa. Säilytys valolta suojattuna, kansi suljettuna.

Mutta mitäs tuote lupaa? Kiiltoa kontrolloiva, auttaa häivyttämään ihohuokosia. No, viimeisestä pääsee vastaamaan muutaman viikon kuluttua, koska tuotteiden testauksessa on hyvä odottaa ihon uudistumisaika, joka on noin 28 vuorokautta. Minä odotan :) Ja kerron tuloksen. Se mitä kiiltelyyn tulee, mielestäni siihen geelivoide toimi moitteettomasti.


Koostumus on todellakin geelimäinen. Ohut ja helposti levittyvä. Mielestäni raikas tuoksu. Se jakaa myös mielipiteet :) Itselläni on sekaiho, pintakuivuuteen taipuvainen. Eikä siinä vielä kaikki. Viimeisen viiden vuoden aikana ihoni on tullut suhteellisen herkäksi reagoimaan kylmään, kuumaan, stressiin (onko sellaista?) ja myös joihinkin tuotteisiin. Kyseinen geelivoide on rauhoittanut ihoani. Ja sisältäähän raaka-aine listaus myös oivallisen määrän kosteuttavia ainesosia, mikä sopii iholleni erinomaisesti!


Ja sitten se kuuluisa INCI eli raaka-ainelista.
Ensimmäiset 10 raaka-ainetta luen tarkasti, koska niitä on prosenttuaalisesti eniten tuotteessa. Ensinnäin tuotteella on vesipohja. Toisena on Butylene Glycol, joka on ihoa hoitava aine, kosteuttava ja toimii myös säilöntäaineena. Glyserin kosteuttaa ja onhan siellä kolmantena Dimethicone eli ihoa hoitava aine, silikoniöljy. Nyt en ota kantaa silikoniöljyn huonoon/hyvään puoleen. Kosteusvoiteessa silikonien ”kosteuttava” vaikutus perustuu okkluusioon; ne muodostavat ihon pinnalle kalvon joka estää kosteuden haihtumista ihon sisältä. Itsessään ne eivät siis sido vesimolekyylejä. Raaka-aineet jakavat mielipiteet vahvasti nykyään. 7. raaka-aine on Lakansiemenöljy. Hoitava ja kosteuttava ainesosa.

Xantahan Gum on ksantaanikumi, joka on ihoa hoitava, emulgaattori. Tämä ainesosa löytyy geelituotteista, koska se toimii viskositeetinsäätelijänä eli geelikalvonmuodostajana. Kyseistä raaka-ainetta käytetään paljon mm. luonnonkosmetiikassa. 

Tässä hieman avattuna yhtä tuotetta. Paljon on sanahirviöitä joukossa, mutta toivottavasti teksti oli kiinnostavaa luettavaa! Yhteenvetona todettakoon, että tuotteen markkinointi ja itse tuote kulkee käsi kädessä. Tykkään tuotteesta! :)

Löytyykö lukijoista tuotteeseen ihastuneita?


Eija

Kommentit

  1. Kiitos tästä raaka-aineavautumisesta! On kiinnostavaa! Taidanpa kokeilla tätä tuotetta!

    VastaaPoista
  2. Olisko muuten mainio päivävoide kesäksi, jos kerran hillitsee kiiltoa?

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kokeilemaan! Geelivoide on vielä extrana viilentävä, itse tykkään käyttää geelimäisiä voiteita kesäisin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit