Kulmat kuntoon!

Moi!

Tein lyhyen tutoriaalin kulmien muotoilusta kulmavärien avulla. En seuraa kulmien kanssa trendejä, vaan tykkään että itselläni kulmat ovat näyttävät ja hieman paksut. 
Koska käytän yleensä voimakasta silmämeikkiä myös arkisin, niin laitetut kulmat tuovat ryhtiä meikkiin. Toivonkin teidän nyt saavan tästä postauksesta jotain irti, esim. minkätyyppisiä kulmavärejä voi puuterivärien tilalla käyttää. 
Saman tekniikan voit tottakai tehdä kynällä ja täyttää kulmat puuterivärillä, jos ne tuntuvat helpommalta käyttää.

Esittelen aluksi värit ja välineet joita käytän.Ylhäällä ensimmäisenä:

Kulmakarvageeli Isadoralta. Tykkään käyttää tummiin kulmiini vahaa, joka tuo myös samalla väriä kulmiini. Jos tykkäät värittömästä kulmageelistä, niin esim. Lumenella on myynnissä sellainen.
Kulmakarvageelin idea on muotoilla ja pitää kulmat ojennuksessa. Varsinkin sellaiset rivistä karkailevat yksittäiset karvapaholaiset :) Hinta n. 9€.

Vahamainen kulmakarvaväri, vedenpitävä. Jep. Paras ikinä. Anastasia Beverlyhills on kuuluisa kaikista kulmakarvoihin liittyvistä väreistään. Vahaväri on voimakas pigmenttinen, mutta tämän avulla saat muotoiltua just sellaiset kulmat kuin haluat! Tämä vaha vaatii käyttäjältään hieman aikaa ja harjoitusta, mutta sitten kun yhteinen sävel löytyy, niin takaan, ettei käyttäjä palaa enää muihin väreihin. Nykyään Anastasiaa on saatavana Kicks -kosmetiikkakaupoista. Hinta n. 29€.

Seuraavana kulmakynä myös Anastasian valikoimasta. Tähän kynään palaan aina uudelleen ja uudelleen. Tykkään sävyvalikoimasta ja kynän hieman vahamaisesta laadusta. Kynästä tulee hyvin pigmenttiä, eikä sitä tarvitse teroittaa. Kierrät vaan lisää väriä näkyviin, kun kynänkärki alkaa pienentyä. Hinta n. 26€.

Ja lopuksi, tämäkin Anastasian kokoelmasta, Pro Concealer Pencil. Tällä kynällä korostan kulmaluuta ja korjaan, jos väriä menee johonkin kohtaan liikaa. Kynää on myös mainostettu hajakarvojen peittoon, mutta itselläni on sen verran tummat karvat kulmissa, ettei kynän pigmentti riittänyt peittämään tummia hajakarvoja. Hinta n. 26€.Ja sitten ne välineet levitykseen. Vasemmalla on pienen pieni (siis oikeasti tämä sivellin on ultrapieni, kuvassa näyttää ihan jättiläiseltä!) Zoevan synteettinen sivellin, jolla voit tehdä vahavärin kanssa ohuita, pieniä karvoja, jos kulmissasi on karvattomia kohtia.
Vieressä synteettinen Duroyn nro 6. Ihan ehdoton lemppari! 

Mutta lähetääs katsomaan, miten minä teen kulmani kuntoon!


Aloitetaan. Tässä mun silmä :) Ja kulmakarva lähikuvassa. Aloitan piirtämällä tarkan viivan kulmien alle. Käytän ohutta Duroyn sivellintä nro 6. Otan väriä siveltimeen purkista (Anastasia Beverlyhills, Dip brow, sävy chocolate) ja aloitan piirtämisen sisänurkasta. Kulmakarvan tulisi nousta 2/3 sisänurkasta ja laskea 1/3 koko kulman pituudesta.
Tarkista, että kulmien aloituskohta on suorassa linjassa nenänpieleen. Sijoita siis sivellin pystyasentoon nenän viereen ja tarkista oikea aloituskohta kulmillesi.


Tämän jälkeen EN OTA lisää väriä siveltimeen vaan laitan siveltimen piirtämäni viivan päälle ja lähden nostamaan harjaavin liikkein väriä ylöspäin. Näin väri menee nätisti kulmissa ns. tyhjiin kohtiin, joissa ei kasva karvaa. Tähän vaiheeseen käytän eniten aikaa. Levitän värin ylöspäin huolellisesti, jotta alas ei jää liian tarkkaa viivaa jäljelle.


Sitten tulee hyvin tärkeä vaihe. Huomaa, että olen ottanut käyttööni tässä vaiheessa kulmakynän. Kulmakynän jälki on huomattavasti pehmeämpi ja vaaleampi kuin ensimmäisessä vaiheessa käyttämäni kulmavahaväri. En ikinä piirrä kulman yläpuolelle viivaa ihan silmänsisänurkasta asti, muuten kulmistani tulee helposti liian tukkoon meikatun näköiset. Piirrän ohuen viivan kulmankarvojen korkeimmalle kohdalle ja häivytän värin kevyesti harjaamalla kulmat läpi kulmakarvaharjalla.

Tämä vaihe korostaa kulmakarvojen siipeä ja tällä kikalla saat "nostettua katsetta". Ikääntyvällä iholla ehdoton kulmien nostatus tekniikka! Mitä enemmän on juonteita silmien ympärillä ja mitä enemmän silmäluomet roikkuvat, tätä vinkkiä suosittelen kokeilemaan :)
Tällöin luot silmään illuusion, joka nostaa katsetta. 


Lopuksi harjaan kulmiin kulmakarvaväriä. Näin karvat menevät nätisti riviin ja pysyvät siinä koko päivän. Jos koet, että et halua ostaa kulmakarvageeliä, niin kokeile seuraavaa kikkaa:
Suihkuta hiuslakkaa pieni määrä esim. vanhaan, pestyyn, ripsivärin harjaan (kannattaa säästää vanha ripsiväri ja hyödyntää sitä myöhemmin!). Harjaa kulmat kauttaaltaan.
Kyllä pysyy karvat paikoillaan :)

Minulla on suuret pyöreät silmät, joten vältän tekemästä kulmistani liian pyöreitä. Siipi kulmissani on aika jyrkkä, jolloin se tasoittaa silmän pyöreyttä. 
Vältä myös liian alas laskevia kulmakarvoja! Ne tekevät koko ilmeestä väsyneen ja tunkkaisen.

Valmis!

Oliko tästä tutoriaalista apua lukijat?

Eija


Kommentit

 1. Hyvä tuto, kiitos tästä! Mä meikkaan ensin Anastasian kynällä ja sitten kulmavärillä. Mutta voisipa kokeilla toistepäin, kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Mä myös ennen meikkasin toisinpäin, eka kynä sitten vaha, mutta tämän tavan olen havainnut tehokkaammaksi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eija TODELLA hyvästä vinkistä!!! <3
  Noi apuviivat avas mulle ihan uuden ulottuvuuden kulmien muotoiluun. Tosin mulla on käytössä pitkäaikainen luottotuote eli Lumenen harmaanruskea kulmakynä. Mutta täytynee perehtyä myös noihin sun luottotuotteisiin!
  Yhtäkkiä mulla on aamuisin kauniin muotoiset kulmat ja freessi ilme. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit