Eija testaa: Detox -naamio kasvoille!Detox pitää pintansa ihonhoidossa ja tehokuurina elimistössä kuona-aineille.
Olen etsinyt tehokasta, mutta hellävaraista seka/rasvaisen ihon naamiota kasvoille. Sanat "tehokas" ja "hellävarainen" pystyvät kulkemaan samassa lauseessa. Muutama hyvä kaoliini -naamio minulla on ollut hyllyssä, mutta nyt monen mutkan kautta törmäsin tähän Madaran Detox -naamioon.

Luonnonkosmetiikka on voimakkaassa nousussa kuluttajien keskuudessa. Madara on Latvialainen luonnonkosmetiikka sarja, jonka puhdistustuotteita olen pari vuotta sitten testannut. Silloin tuotesarja ei aiheuttanut itsessäni mitää jippii -kiljahduksia. Blogini tarkoitus ei ole, eikä tule olemaan, minkään tietyn sarjan tai linjan ylistys tai alistus. Tietysti ilahdun ja haluan jakaa mielipiteeni, jos ja kun löydän jonkun tuotteen, jonka tiedän jäävän käyttööni.

Tutkin hieman ihmisten käyttökokemuksia kyseisestä tuotteesta ennen ostoa ja päädyin, tottakai, fifty-fifty tilanteeseen, paljon hyvää ja jotain huonoa. Eniten minua jaksaa kuitenkin kummastuttaa kuluttajien keskuudessa yleinen ajatus kosmetiikasta, että:

a) jos se sattuu, se toimii
b) kaikki kirvely/punoistus kuuluu täysin asiaan

Noh, mietitääs uudestaan. Pitääkö jonkun tuotteen tehon tuntua kipuna? Kirvelynä? Kuumotuksena? Jos edellemainittuja tuntemuksia tulee, ITSE lopetan tuotteen käytön. Eli jos iholle jää voimakas punoitus tai hoidon aikana tunnen iholla kuumottavaa tunnetta, en käytä tuotetta enää jatkossa. Jos iho on rikki, ärtynyt tai hyvin epäpuhdas, se ei silloin pysty suojaamaan itseään tämän tyyppisiltä tuntemuksilta, joten siksi esim. kuumotus on vastareaktio. Luin ihmisten käyttökokemuksista, että kyseinen tuote voi kuumottaa ja nipistellä ihoa. MIKSI? MIHIN se perustuu? Siihen että, tuotteessa on kaoliinia, joka on voimakas puhdistaja ja se supistaa ihohuokosia? Näillä käyttökokemuksilla oli muuten todella jännittävää kokeilla tuotetta :)

No niin, mutta (hullu professori?) Eija testaa:
Aloitetaan (varmuuden vuoksi) levittämällä tuotetta kaulalle, korvan viereen ja annetaan vaikuttaa n. 5 min. Poistetaan naamio. Tulos: EI punoitusta, kuumotusta tai muuta vastaavaa ärsytystä iholla.
Jatketaan. Levitetään naamio kasvoille, annetaan vaikuttaa 5-10min ja pestään pois. Vaikutus: HYVÄ! Iho silminnähden kuulas ja tuntuu puhtaalta. Ja huomioikaa, minulla on sekaiho, mutta herkkä sellainen.

Kaoliini on kosmeettinen savi ja sen tehtävä kosmetiikassa on irroittaa likaa ja puhdistaa. Naamion ensimmäinen raaka-aine on metsäjärvimuta. Muta puhdistaa, kirkastaa ja supistaa ihohuokosia.

Tuotetta suositellaan rasvaisuuteen taipuvaisella iholla käytettäväksi jopa 2 kertaa viikossa. Koska tuotteen raaka-aineet on suhteellisen voimakkaat, uskaltaisin käyttää tätä sen kaksi kertaa viikossa, jos ihoni olisi selvästi öljykiiltävä. Aknesta taipuvaiselle iholle suositus on myös 2 kertaa viikossa. Pitää muistaa, että akne on ihon voimakas tulehdustila ja iho voi olla tällöin myös hyvin herkkä. Pintakuivalle iholle tämä naamio on aikas tymäkkä. Ja herkälle iholle en edes suosittele.


 Ostin omani Sokokselta hintaan 24,90€ (60ml)
Madaran nettisivuilta tuotteen saa tilattua hintaan 6,50€, mutta tuotteen koko on huomattavasti pienempi 12,5 ml.

Testattu on!

Eija

Kommentit

Suositut tekstit