Artic Aqua 3D, hoitovoide pintaa syvemmälle?

Asiatekstiä luvassa! ;)

Viime kuukauden LivBoxin mukana oli Lumenen uutuustuote, 
Artic Aqua 3D Hydration Cream -Gel.
Lyhyesti: tehokosteuttava voidegeeli. 


Tämä on nyt ihan silkkaa sattumaa, että otin taas asiatekstin ja suurrennuslasin alle tarkasteluun Lumenen tuotteen. Ehkä heidän mainonta puree, kun mulla herää aina mielenkiinto Lumenen tuotteita kohtaan.

Mitä lupaa?

 "Öljytön voidegeeli kosteuttaa ja heleyttää ihoa tehokkaasti. Auttaa häivyttämään ihohuokosia ja pitää ihon mattapintaisena ja raikkaana koko päivän."

No enhän mä nyt oikeastaan muuhun taas jumittunut, mutta mitä on "3D teknologia" kosmetiikassa? Miten sitä hyödynnetään voiteissa? Kun puhutaan 3D teknologiasta, niin ensimmäisenä tulee mieleen 3D tulostimet. Mitä se voisi olla kosmetiikassa? Seuraavana tuli mieleeni ns. "pullistus efekti". Eli joku tuote voi palauttaa täyteläisyyttä niihin rasvasoluihin, jotka ovat menettäneet volyyminsa. 

Miten tuote toimii? 

Eräs tuttavani kirjoitti sosiaalisessa mediassa jonkin aikaa sitten, että enää ei kannata käyttää MITÄÄN kosmetiikkaa, koska kosmetiikka kuormittaa maksaa. Kirjoitin lyhyen vastineen, jossa halusin ainoastaan korjata 2 asiaa, mitä kuluttajat eivät välttämättä tiedä:

1. Kosmetiikka adsorboituu, lääkeaineet absorboituvat.  

2. Kosmetiikkaa ei ole tarkoitettu edes imeytyväksi verenkiertoon, lainsäädäntö kieltää sen.

Ammattikielellä puhutaan siis kosmetiikan adsorboitumisesta ns. pintakiinnittymisestä. Kosmetiikan tehtävä on hoitaa ihon näkyvää pintaa, pitää se joustavana ja ehjänä.
Lääkeaineet absorboituvat eli kulkeutuvat verenkiertoon.

Nyt jos avataan taas hiukan kyseisen tuotteen toimivuutta. Geelimäinen koostumus muodostaa ihonpinnalle kalvon, jolloin voisin veikata, että voidegeeli jäljittelee Hydrolipidikalvoa. Hydrolipidikalvo, ammattikielellä puhumme "happovaipasta", jonka tehtävä on hidastaa kosteuden haihtumista iholta ja estää bakteerien pääsyn ihoon. Jos Hydrolipidikalvon tasapaino häiriintyy, kosteutta menetetään ihon läpi. 

Tämä kyseinen voide tuntui iholla kalvolta, mutta ei lainkaan kiristänyt ihoa epämiellyttävästi. Aamulla iho tuntui kosteutetulta ja raikkaalta. Täytyy myös muistaa, että MIKSI sama voide voi tuntua kahden eri ihmisen iholla niin erilaiselta. Vaikuttavien aineiden imeytymiseen vaikuttaa ratkaisevasti ihon kosteustaso. Hyvin kosteutettuun ihoon tuote imeytyy viisi-kymmenen kertaa nopemmin kuin kuivaan. Tämän vuoksi pyrin välttämään täältä blogin kautta tuotteiden suosituksia, koska testaan niitä ainoastaan omalla ihollani, joka on tällä hetkellä jopa rasvoittuva sekaiho. Jos siis esim. minä ja äitini käytämme samaa tuotetta, tulos on hyvin todennäköisesti eri, koska aikuinen iho tarvitsee erilaiset hoitovoiteet. 

Itselleni kyseinen voide sopi, koska iholtani ei puutu tällä hetkellä rasvaa.
 Tuotteen 5 ensimmäistä raaka-ainetta on seuraavat:

1. Vesi
2. Silikoniöljy johdannainen (kalvonmuodostus)
3. Kosteuttava aine, säilöntäaine, Butylene Glycol
4. Kosteuttava aine, Glyserin
5. Pehmentävä aine, ihoa hoitava, Isononyl Isononanoate

Kaiken kaikkiaan raaka-ainelistaus oli kosteuttavia ainesosia. Kyseistä tuottetta on myynnissä myös kuivalle iholle. Omani on normaali/sekaihon tuote, joten puhdistava raaka-aineena tuotteessa on Citrus Grandis (greippi). Sitrustuotteilla on ihoa puhdistava vaikutus. 


Palaataan nopeasti Hydrolipidikalvoon

Ja sitten lähdin rönsyilemään! :) Arvasin, että jotenkin näin tässä tulee käymään, kun aloitan selostamaan miten iho toimii. Kun nyt aloin puhumaan ihon pinnalla olevasta kalvosta, niin kerron hieman tarkemmin miten Hydrolipidikalvo toimii. Sen koostumus näkyy jo nimestä. Hydrolipidikalvo on vedestä (hydro) ja rasvasta (lipos) koostuva emulsio. Se on huipputehokas seos, joka puolustaa ihoa taudinaiheuttajilta ja samalla pitää ihon pinnan pehmeänä ja hyvin kosteutettuna. Jokaisella meistä on omanlainen Hydrolipidikalvo, sillä sen koostumus määräytyy geeneissä. Nyt jos tilannetta mietitään maalaisjärjellä esim. herkän ihon kohdalla. 
Ihon pinta herkällä iholla voi olla rikki, kuiva, kuumottava tai ärtynyt. Tällöin happovaipan suojaus on kärsinyt, joten iho on bakteerialtis. Vertauskuvana voisi miettiä, että lähdet aamulla -20 astetta pakkasta, alasti töihin. Tällöin iho on vastaanottavainen kaikelle, kun vaatteet eivät suojaa ihoa. Sama pätee kasvojen ihoon. Väärillä tuotteilla/liian voimmakkailla tuotteilla Hydrolipidikalvo kärsii, eikä suojaa enää ihoa.

Ja Summasummarus tuotteesta: mielenkiintoinen tuote, toimi omalla ihollani kosteuttajana hyvin. Jätti mattapinnan. Meikin alla: tuote rullasi pois meikkivoiteen levityksen jälkeen, joten käytin mieluummin yövoiteena. En tosin huomannut viikkojen käytön jälkeen huokosten pienenemistä. Pakkaus tylsähkö ja väriaineet tuotteesta jättäisin kokonaan pois, vaikka tiedän, että myös osa väriaineista toimii säilöjänä tuotteessa. Mutta tarvitseeko tuotteen olla sinertävä?
Ehkä se sävyllään se jäljittelee nimeä, Aqua.


 Arvosana (asteikko 4-10) 

8- 
Tutustukaa, jos heräsi mielenkiinto :)
Hinta n. 12,50€/50ml

Eija

Ps. ehkä voisin perjantaisin kirjoittaa jotain hieman kevyempää.. :)

Kommentit

  1. Itse olen tykästynyt tämän tuoteperheen Artic Aqua 3D Hydration Cream-Geliin.

    -Henna-

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Henna! Oletko huomannut käytössä ihossasi selkeitä muutoksia?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit