Menesty tai masennu?

Kadotettiinko me jossain vaiheessa kultainen keskitie?

Huolestuneena seuraan tiiviisti yhteiskuntaa, joka on nykyään täynnä ääripäitä. Joko olet tai et.

Ei mitään keskitiellä kulkijaa?

Menestyminen on monen onnistuneen, mutta myös epäonnistuneen tapahtuman ja mielen tulkinnan suuntaus. Menestymistä määritellään myös psykologisesti; 

menestys on kertomus siitä, miten mielentila ja asennoituminen vaikuttaa elämään.

Allekirjoitan tämän. Tapahtumien virtaa ei voi jarruttaa eikä sitä tietä voi oikaista. Mutta se, miten mukaudut tapahtumiin on psykologista. 

Elämässä on mahdollisuuksia.
 Myös siihen, menestytkö vai masennutko. 

Kyllä jokaisella on johonkin mahdollisuus. Mutta se, näkeekö mahdollisuuksiaan edessään on jokaisesta itsestään kiinni. Mielestäni kuitenkin tärkeintä on muistaa, että "liike on lääke" ja se vie sinua suuntaan jos toiseen. Summataan tämä lause: pääasia että yrität!

Siinä vaiheessa kun loppuu yrittäminen, alkaa pelko, tätä seuraa ahdistus ja siitä jatkuu masennus. Tottakai. Sehän on luonnollista. Pelottaa ja on pakko vältellä. Tilanteita, tunteita, ihan mitä vain. 

Kunhan ei tarvitse olla. 


Ja sitten pelätään kun ei olla mitään. Ja muut menestyy. Tai masentuu.

Yrittäjänä usein törmään ihmisten mietteisiin menestymisestä. On sääli, että harva puhuu menestymisestä työelämässä positiiviseen sävyyn. Jos olet menestynyt, olet usein urallesi uhriutunut. Ja vielä kun olet nainen, äiti ja vaimo, olet urallesi, et perheellesi uhrautunut nainen. 
Mielestäni yrittämisen tärkein lähtökohta on: kokeile, tee virheitä ja OPI.
Tämä pätee tottakai myös kaikessa, joskus kokeilu on suuri hinta ja joskus se on avain onneen.
Jokainen määritäköön itse oman onnensa avaimet on se sitten julkisuus, raha, hieno auto tai tunne sydämessä että on onnistunut ihmisenä.

Tulkaa kaikki takaisin keskitielle. Mä odotan teitä täällä. 
Ollaan hyviä jossain ja murehditaan myöhemmin jos ei nyt heti osattu.

Menestytään jossain asiassa, mutta unohdetaan sosiaalisen elämän tiedontulvassa olla hyvä kaikessa. Ei ole tarve olla hyvä kaikessa, on vain kiva menestyä siinä missä sydämensä avaa.

Eläkää rauhassa ja hyvillä mielin, maailman tarvitsee meitä keskitiellä kulkioita.

Eija <3

Kommentit

  1. Ihanasti kirjoitettu! Se on totta, että moni haluaa menestyä ja olla paras. Myös ulkopuoliset paineet voivat aiheuttaa tätä, ja myöskin kilpailua. Itse en jaksa tällaista, sillä tosiaankin, siinä helposti uupuu. Kultainen keskitie on paras, ei kaikessa ole aina pakko olla paras.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit