Pihkassa!

Heidå!

Katsokaas mikä metsänlahja kauneudenhoitoon seuraavaksi nousee esittelyyn.Sain parisen viikkoa sitten blogin kautta testiini Pihqa Kuusenpihkavoidetta.
Pihqa 10% -voide sisältää noin 90% valkovaseliinia ja 10% kuusenpihkaa.
Tämän tuotteen raaka-aineluettelo on siis hyvin simppeli ja vaikuttava aine tuotteessa on kuusenpihka.


Tuotteen käyttökohteet on hyvin moninaiset; pienet ihovauriot, kuiva iho, kantapäiden ja sormenpäiden halkeamat, kovettumat sekä hyönteistenpistot. Kuusenpihka suojaa ihoa ja sen on todettu vähentävän bakteereita käyttöalueella. Tuote sattui tulemaan itselleni todella sopivaan aikaan, sillä kynsinauhat huusivat kosteutta keittiöremontin jäljiltä. 

Tuote saapui ruskeassa, ekologisessa paperikassissa ja mukana oli kauniisti koristeiksi laitettu kuusenoksia. Täytyy ehdottomasti kehua firmaa jo pelkästä pakkaustavasta, sillä nyt kun tuotteita on pr-tarkoituksella saapunut, niin olen välillä kammoksuen katsonut joiden firmojen pakkaustapoja. Pienet tuotteet on hyvin usein pakattu ylisuuriin pahvilaatikoihin tai pahimmillaan kaikkea täytetavaraa on niin paljon, että itse tuotetta ei seasta meinaa löytää. Mutta tässä tuotteessa pakkaus ja pakkaustapa kohtasivat täydellisesti.

Käyttöohjeet ovat tietty simppelit. Pidä hoidettava alue puhtaana, lisää pihkaa pieni kerros ja toista rasvaaminen tarvittaessa päivänaikana.


Pihkavoide on, niinkuin moni varmaan kuvitteli, aika jäykkää levittää, mutta ihon kosketuksesta pihka lämpiää nopeasti ja tuntuu heti joustavalta levittyessään. Tuoksu on noh, pihkamainen, voimakas ja voide on täysin väritöntä. Käsille levitin tämän juuri ennen nukkumaan menoa, koska pihka imeytyy hitaasti ihoon. Aamulla todella huomasi eron; kynsinauhat olivat pehmeät.
 En tosin ihastunut käyttämään tätä tuotetta pelkästään käsivoiteena, sen verran tönkköä tavaraa se on, että kaipasin käsille jopa hiukan kevyempää voidetta. 
Kannattaa siis levittää pieni määrä pihkavoidetta ensin kynsinauhoille ja lisätä vaikka jotain muuta voidetta kämmenille.

 Tuotetta ei suositella imetyksen aikana eikä raskaana oleville. Ei myöskään limakalvoille, silmiin tai suuhun. Tuote ei sovellu hartsiyliherkille, sillä pihka sisöltää hartsityyppisiä aineita. Koska tuotteen turvallisuutta ei ole varmistettu pikkulapsille, niin tuotetta ei suositella alle 3-vuotiaille.


Halusin nähdä vielä konkreettisesti kuinka hyvin kyseinen voide hoitaa kuivia kantapäitä, saati kaatuessa sattunutta polven nirhaumaa.

Tähän testiin otin siis kaksi vapaaehtoista testihenkilöä.
 Mielenkiintoiseksi asian teki vielä se, että testattavien henkilöiden ikäero on 56 vuotta :)

Aloitetaan kantapäistä. Tässä tulee aloituskuva.Henkilö on +60 -vee nainen, joka on työkseen tehnyt koko elämänsä seisomatyötä.
 Seisomatyössä jalat ovat todella kovalla koetuksella.
Levitimme 7 päivän ajan (1 kerta päivässä) pihkavoidetta kantapäille. Mitään muuta esim. raspausta jaloille ei tehty. Testihenkilö ei käyttänyt lisäksi mitään muuta voidetta.Selkeä ero. Vielä kun lisäisi kerran viikossa raspauksen, niin kuukaudessa olisi tullut varmasti loistava tulos!

Toinen henkilö on koululainen, joka oli liikuntatunnilla kaatunut pelatessaan jalkapalloa. Polveen oli tullut nirhauma, johon lisäsimme pihkavoidetta kerran päivässä iltaisin 7 päivän ajan. Tosin odotin niin kauan, että haavan päälle oli muodostunut rupi.

Pahoittelut kuvan värisävyistä. Ylempi kuva otettiin huomattavasti paremmassa valossa.
 Mutta huomaatte eron. 

Ainoa lisä mitä tuotteesta toivoisin, olisi se, että sitä tulisi myyntiin tuubin lisäksi purkkiin. Purkista olisi helppo spaattelin avulla annostella voidetta ja mielestäni purkki voisi olla ergonomisempi. Hukkaprosentti olisi ainakin purkissa olematon :)

Tästä linkistä pääset kurkkaamaan Pihqan kotisivut.
Tuotteen hinta n. 23€, 27,5ml

*Tuote saatu testiin blogin kautta*

Hi There!

I'm proud and happy about this new skin care product from Finland!

Pihqa -salve is made out of resin from Finnish spruces. You can use it for example for treating dry skin (also cuticles and lips), cracked heels, mosquito bites, sore skin and abrasions. 
Pihqa consists of Finnish spruce (Picea Abies) resin (10%) and petrolatum.

Check out those photos! What a difference!
I use only this Pihqa -salve those areas whole week.
The results are very good as you can see :)

Love this product!

Eija 

Kommentit

  1. On toi pihka vaan ihme ainetta. Vaseliinihan ei yksin iholle mitään tee, ainoastaan kalvon. Itse tykkään tuoksusta, koska se tuoksuu joulukuuselle ja kuka ei rakastaisin joulukuusen tuoksua? Muut testailut vielä kesken.

    VastaaPoista
  2. Pihkavoidetta saa myös purkissa. Ainakin Ruohonjuuri ja apteekit myy. Hinta on suolainen, tosin. Jon on kotikemistin vikaa voi sitä itsekin keitellä kuusenpihkasta, hyvälaatuisesta (neitsyt)öljystä ja koskmetiikkalaatuisesta mehiläisvahasta. Vaatii hieman viitseliäisyyttä mutta ei ole vaikeaa. Kokeiltu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit