Puutereiden monimuotoinen maailma

Terve!

Seuraa kilometripostaus.

Nyt on pakko ottaa suurennuslasin alle puuterit. Ne puhututtaa ja ihmetyttää monia lukijoita, joten ajattelin tehdä hieman selventävän postauksen, jossa siis käsitellään erityyppisiä puutereita.
Joillekkin tämä voi olla jo niin tuttua kauraa, että lukeminen loppuu tähän. Mutta ne joille oikeanlaisen puuterin valinta aiheuttaa päänvaivaa, niin toivottavasti olette puutereista viisastuneita tämän postauksen jälkeen.


Ensinnäkin tieto siitä, mitä puuteri konkreettisesti on? 

Puuteri on talkkia ja hajusteita sisältävä värillinen tai valkoinen kosmeettinen aine, jota pääsääntöisesti käytetään varsinkin kasvojen ihon ehostamiseen, kiillonpoistoon sekä meikkivoiteen kiinnittämiseen iholla. Väriaineita eniten sisältävät tietysti ruskeansävyiset aurinkopuuterit. Puuterit ovat pääsääntöisesti hieman sävytettyjä jauheita tai ns. kakkumaisia meikkituotteita, jotka sävyjensä ansionsa sopivat useiden meikkivoiteiden päälle. Jos olet törmännyt nimikkeeseen "Transparent" on kyseessä ns. väritön, läpinäkyvä puuteri, joka ei muuta lainkaan meikkivoiteen sävyä.
On siis hyvin tärkeää löytää kasvojen sävyyn sopiva puuteri.
 Pahimmillaan hienon pohjameikin pystyy pilamaan liian tummalla tai liian vaalealla puuterilla. 


Poimitaan näistä ensimmäisenä käsittelyyn meikkipuuterit
Otin esittelyyn Lumenen Longwear Blur Meikkipuuterin (kuva yläpuolella), josta löytyy myynnistä neljä eri sävyä. Tässä meikkipuuterissa on ns. blur -efekti, jonka tarkoitus on saada aikaiseksi tasainen ja samettinen pinta iholle. Meikkipuuteri eroaa hennoista puutereista siinä mielessä, että siinä on aavistuksen parempi pigmentti. Värisävy toistuu siis kasvoilla voimakkaammin kuin esim. irtopuutereissa.


Tässä konkreettinen esimerkki, kun swatsasin meikkipuuterin kädelle. Kun tein tämän saman swatsauksen puristepuuterilla, ei kämmenelle jäänyt mitään jälkeä. Sen verran kevyempiä ja hienojakoisempia puristepuuterit ja irtopuuterit ovat verrattuna meikkipuuteriin. 

Meikkipuuteri on nopea ja helppo päivämeikki, jos kaipaat ihollesi hyvin kevyttä ja tasoittavaa vaikutusta. Voit myös laittaa meikkipuuteria meikkivoiteen päälle kevyesti, jolloin saat ihon kiiltoa hieman himmattua.

En tosin suosittele tätä tuotetta kovin kuivaihoiselle, koska puuterituotteet keräävät ihonpinnalta kaiken kosteuden, tuoden pahimmillaa rypyt, juonteet ja kuivuuden voimakkaasti esille. Aikuiselle iholle, joka kaipaa värisävyjen tasoittamista, suosittelen nestemäistä meikkivoidetta alle ja tätä meikkipuuteria kyvyesti puuterihuiskulla sipaistuna päälle.

On myös hyvin tärkeää miettiä levitätkö puuterin huiskulla vai puuterivipalla. Puuterivippa on yleensä ohut vaahtomuovi levitin, jonka avulla puuteria tulee kasvoille suhteellisen paljon. Jos taas kaipaat enemmän vain kiillonpoistoa suosittelen käyttämään puuterisivellintä. Sen avulla saat ohuen ja tasaisen kerroksen puuteria kasvoille.


Seuraavaksi oma lempituotteeni; irtopuuteri.
Irtopuuteri on nimensä mukaan hienoa, ohutta ja helposti levittyvää jauhetta. Irtopuuteri on koostumukseltaan oleellisesti ohuempaa kuin puristepuuterit. Ja moni kun ihmettelee mun meikkihyllystä löytyvää isoa ja pehmeää sivellintä, niin tämän tuotteen levittämiseen se on just eikä melkein täydellinen! Mitä isompi sivellin, sitä parempi. Irtopuuteri annostellaan joko kämmenelle tai esim. puuterirasian kanteen. Tämän jälkeen pyöritellään pehmeä sivellin kauttaaltaan irtopuuteriin ja levitetään puuteri kasvoille pyörivin liikkein.
 Muistakaa: mitä enemmän käytät aikaa puuterin levittämiseen kasvoille edestakaisin liikkein, sitä paremmin se sulautuu ihoon ja peittää ihohuokosia. 
Lopputuloksena on luonnollinen ja kuulas meikkipohja.

Voit siis toki käyttää irtopuuteria pelkästään kasvoille ilman meikkivoidetta, mutta sen pigmentti ei ole peittävä. Jos siis kaipaat enemmän peittävyyttä, lisää irtopuuteri meikkivoiteen päälle. Mitä lähemmäksi talvea astellaan, sitä enemmän ihon kosteuspitoisuus laskee. Yleensä t-alue (käsittää otsa, nenä leuka) ovat ne rasvoittuvat osat, mutta poskien alue voi olla jopa kuiva. Jätä tuolloin posket ilman puuteria ja keskity puuteroimaan ainoastaan t-alue.

Irtopuutereita olen ostanut jos jonkunlaisia, mutta tämän hetken ehdoton ykkönen on 
By Terry Hyaluronic Hydra-Powder. Olen ihastunut tähän puuteriin, koska sen koostumus on NIIN kevyt, ohut ja äärimmäisen mattapintainen. Ja iso plussapallo ponnahtaa siitä, että tuote sisältää hyaluronihappoa, joka siis kosteuttaa ihoa! Mattapinta+kosteutus samasta purkista? 
Tiedän, kuulostaa tosi hullulta enkä voi muuta sanoa kuin; kokeile itse :)
Saatavuus mm. eleven.fi, hinta n. 40,70€.


Vielä pieni vinkki irtopuutereista tykkääville. Kannattaa kokeilla levittää ohut kerros irtopuuteria ENNEN meikkivoiteen levittämistä, päivävoiteen päälle. Tämän jälkeen levitä puuterin päälle kasvoille nestemäinen meikkivoide ja vielä lopuksi t-alueelle ohut kiinnityskerros irtopuuteria. Näitä puutereita käytetään omaan makuuni ihan liian vähän meikinpohjustajina.
 Tulee muuten tasainen meikkipohja ja kiinnitys on tuplaluokkaa. 
Tätäkin on siis teidän kokeiltava :)

Puristepuuteri Milani Prep+Set+Go, sävy 01 Transparent.
Saatavuus mm. verkkokauppa eleven.fi (hinta n. 16,40€)

Vielä puristepuuterit. Moni tykkää kaikista puutereista eniten puristepuutereista. Itse käytän puristepuutereita aniharvoin. Mietin syitä, miksi puristepuuterit ovat jääneet niin vähälle käytölle itselläni. Ensinnäkin: mielestäni täysin oikean sävyn löytäminen puristepuuterista tuntuu aika haastavalta. Muistakaa että kaikkia puutereita on myös kokeiltava leukapieleen, jotta löydät mahdollisimman hyvän sävyn ihollesi. 
Toiseksi, en tykkää puuterivipoista. En ole koskaan löytänyt hyvää tapaa levittää puuteria pakkausten mukana tulevilla vipoilla. Nyt jos teillä on joku must have -vippa kotona, niin ilmiantakaa se! :)
Yksi asia vipassa vielä häiritsee. Kun vippaa käyttää puuterin painelemiseen iholle, vippaan tarttuu rasvaa ja se rasva tarttuu puristepuuteriin. Ajanmyötä puristepuuterista ei irtoa paljoakaan itse puuteria, koska pinnalle on muodostunut paksu kalvo. Tämän jälkeen pinnalta täytyy rapsuttaa pois erillinen kerros, jotta saat taas kaiken irti puristepuuterista. 
Vai onkohan tää ollut vain mun puristepuutereiden ongelma?

No mutta sitten jos kaivetaan jotain hyviä puolia, niin se on ehdottomasti pigmenttisyys, jos tuotetta verrataan irtopuuteriin. Molemmat ovat hyvin hienojakoisia, mutta irtopuuteri on piirun verran kevyempää, ettei sillä paljon ihon virheitä peitellä. Ja puristepuuteri on mukavampi ottaa matkaan mukaan, koska se ei leviä irtopuuterin tavoin helposti käsilaukkuun :) Kokemusta on.

Jos siis kaipaat peittävempää puuteria, niin meikkipuuterin jälkeen puristepuuteri on seuraava hyvä vaihtoehto.

Nyt kun "Strobing" eli kasvojen kuullon korostaminen on muodissa, niin vastataan vielä kysymykseen MATTAPUUTERI VAI KUULTOPUUTERI?

Ensinnäkin näistä kahdesta kun mietitään parempaa vaihtoehtoa, niin tulee ottaa huomioon oma ihotyyppisi. JOS ihosi on voimakkaasti rasvoittuva, niin suosittelen jättämään kuultopuuterit vähemmälle käytölle. Koska rasvoittuva iho tuottaa voimakkaasti talia, niin tämä ihotyyppi kiiltää kyllä ilman kuultopuuteria. Jos taas koet, että ihosi on kuiva/samea, kokeile ehdottomasti kuultopuuteria. Hyvä ja edullinen vaihtoehto on Lumenen Sheer Finish irtopuuteri, jolla saat kevyen ja kuulaan lopputuloksen. Tätä suosittelen erityisesti ikääntyvälle iholle. 
Saatavuus mm. Sokos, hinta n. 17,90€
Koska kyseistä tuotetta ei tällä hetkellä valikoimastani löydy, laitan tähän linkin, josta voit tuotteen katsoa.


Aurinkopuuterit on vielä oma lukunsa. Aurinkopuuterin avulla voidaan muotoilla kasvoja ja luoda iholle päivettynyt lookki. Myös aurinkopuuteri on hyvä levittää isolla ja pehmeällä siveltimellä kasvoille, kaulalle ja decolteelle. Aurinkopuuterin valinnassa on otettava huomioon se, että sävyn täytyy olla 1-2 astetta tummempi kuin oma iho on. Muuten päivettynyttä hehkua ei synny kasvoille. Mattapuuterilla on hyvä varjostaa kasvoja kun taas heleyttävällä aurinkopuuterilla korostetaan esim. poskipäitä.
Ehdoton lemppari ympärivuotiseen käyttööni on Benefitin Hoola. Ostin tämän ihanuuden Tuhkolman Sephorasta. Hintaa en ulkoa muistanut, nopea katsaus googleen ja sieltä Sephoran sivuilta hinta oli n. 29$ eli n. 27-28€.
 Ennenkin olen tämän tainnut mainita; Benefit voisi tulla jo Suomeen.


Loppuun ei voi muuta todeta: ihanaa jos jaksoit lukea :) 


Eija
Kommentit

  1. Kauniit kuvat, pihlajanmarjoja <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Henna! Mä niin tykkään noista pihlajanmarjoista. Ja vielä pystyy kuvissa käyttään luonnonrekvisiittoja. Talvella taas on hankala saada yhtä "iloisia" kuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit