Maskeerauksesta

Moikka moi!

Käyntikortissani lukee meikkaaja, maskeeraaja, mutta kuinka paljon todellisuudessa teen maskeerauksia ja mitä aihe "maskeeraus" käsittää?
Hyvin vähän, sanotaanko liian vähän tulee tehtyä maskeerauksia. Pidän siitä todella paljon, mutta tällä hetkellä eniten aikaa menee meikkiin ja tuotteisiin.

Maskeeraus on taidetta, luovaa ajatusten juoksua, jota on ihana välillä päästää valloilleen. Olen valmistunut maskeeraajaksi, mikä käytännössä käsittää:

-Bodypainting (vartalomaalaus vartaloväreillä/airbrush -tekniikalla)
-Peruukit, kaljut (kiinnitys yms)
-viikset, parrat, arvet, tekoveren käyttö
-vanhennus 

Opiskeluaikana päätin osallistua Maskeerauksen SM-kilpailuihin. Harjoittelin työtä kaksi kuukautta, käytännössä siis niin kauan, kunnes osaisin tehdä työn ulkoa. Silloisissa SM-kilpailuissa työaika oli 1h. Siihen oli siis ehdittävä tekemään kaikki maskeeraus ja työ oli heti lopetettava, kun aika oli umpeutunut. 


Moni kysyy, että miksi en enää kilpaile? Noh, ei se mitenkään poissuljettua ole, mutta kisoihin valmistautuminen vie aikaa ja rahaa. Ehkä jonain päivänä vielä otan ja lähden kisoihin :)

Olen osallistunut myös meikkauksen saralta kilpailuihin ja kerran koulun jälkeen ammattilaissarjan maskeeraukseen, Hair and Beauty -kisoissa Helsingissä. 
Tuolloin mukaan lähti kultaa meikkikilpailussa ja hopeaa maskeerauksesta.Palataan niihin maskeerauksen oppilassarjan SM-kisoihin, johon osallistuin vuonna 2012.
Itse asiassa idea osallistumisesta lähti eräältä kouluni opettajalta. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että minun kannattaisi osallistua kilpailuihin. Hetken harkinnan jälkeen, sain ystäväni suostuteltua malliksi ja aloin suunnitella työtäni. 

Aiheena oli: "Kaunis, arvokas prinsessa"

No siinähän piirtelin jos jotain prinsessoja paperille. Ajatukset lenteli Tuhkimosta Lumikkiin, mutta en saanut mistään ideasta kiinni. Eräänä päivänä olimme perheeni kanssa lelukaupassa ja törmäsin hyllyssä nököttävään nukkeen. Nukella oli suuret, kauniit silmät ja ihana vaaleanpunainen leninki. BLING!
Kotiin ja piirtämään!


Piirsin nuken, jolla oli isot silmät ja suunnittelin puvun, jossa oli yhdistetty uutta ja vanhaa, pitsiä ja huntua.

Näillä eväillä ystävälleni harjoittelemaan maskia! Ja sitä tehtiin. Ja tehtiin. Ja pelkäsin sen olevan aivan liian erikoinen, ettei tuomarit saisi ajatusteni juoksusta samanlaista välähdystä kun minä sain :) 
Lopputulokseen olin erittäin tyytyväinen ja sainkin paljon kehuja työn siisteydestä ja siitä, ETTÄ TYÖ OLI ROHKEAN ERILAINEN! :) Se, että mallini iho oli myös erittäin hyvä, tasainen ja kuulas, oli tuomareiden mielestä nappi valinta.

Onneksin luotin intuitiooni. Johon en kyllä ilman ystäväni jatkuvaa rohkaisua olisi välttämättä pystynyt luottamaan...mutta sinä päivänä, kun sain kiitosta tuomareilta hyvin erilaisesta lähestymistavasta kyseiseen aiheeseen, olen luottanut itseeni, kun eteeni on tullut valintojen aikoja. Ja tehkää tekin aina niin. 


Luottakaa itseenne!

Hopeaa tuli! :) Takan päällä on kaikki palkintoni näiltä ajoilta, mutta kyllä tämä SM-hopea on kaikkein rakkain itselleni :) 

 Kisatyössäni vaikeinta oli symmetrisyys. Se, että silmät saadaan just eikä melkein symmetrisiksi ja kulmakarvat arpivahalla hyvin peitettyä.
Huomatkaa, että mallillani on silmät kokoajan kiinni. Siis kokoajan. Kaikki propsit mallille, joka jaksoi olla siinä tilassa koko kilpailun ajan. 
Ja jaksoi mua koko kisojen ajan! :)

Mutta se siitä maskeerauksesta! Teen jos on kysyntää, siinä vastaus omaan kysymykseeni. Ja pojalleni tottakai maskit naamiaisiin :)

Eija <3 
 

Kommentit

Suositut tekstit