Hellää hoitoa silmänympärysiholle

Mitä enemmän itselleni ikää tulee (ja mitä enemmän olen meikannut) sitä tarkemmin tulee katseltua läheltä silmänympärysihoa.

Yleisesti törmään ammatissani kysymykseen, miksi ylipäätään silmänympärysihoa tarvitsee hoitaa ja miksei perusvoiteet käy siinä samassa kun kasvot rasvaa niin silmienympärille?

Ehkäpä kaikista hankalin asia silmänympärysten hoidossa on se, että niistä et hyviä puolia kovin nopeasti huomaa. Tämän vuoksi silmänympärysihon hoidosta "lintsataan" suhteellisen paljon. Yleisestikkin ihonhoito on siirtynyt suuntaan; mulle-kaikki-heti-kiitos. Ja joskus lopusta valitettavasti puuttuu vielä se -kiitos.

Ensinnäkin jos mietitään silmänympärysihon fysiologista taustaa; sen iho on huomattavasti ohuempi kuin iho muualla kasvoissa. Silmänympärysihossa ei ole lainkaan talirauhasia, joten iho haihduttaa voimakkaasti kosteutta. Mikroverenkierto ja lymfakierto ovat silmienympärillä  heikkoa. Silmänympärysiholla hydrolipidikalvo on lähes olematon, joten se ei anna yksinään suurta suojaa iholle. Tämän vuoksi silmänympärysihoa on hyvä hoitaa säännöllisesti jolloin pystyt pitämään tulokset tasaisina. Tarkoitus on pitää iho joustavana, pehmeänä sekä turvotus ja tummuus poissa.


Suosittelen silmänympärysvoidetta kaikille jotka meikkaavat ja viimeistään voiteen käyttö olisi hyvä aloittaa 20-vuotiaana. Meikinpoistaminen silmänympärysiholta kuluttaa herkkää ihoa paljon, tämän vuoksi voide on hyvä muistaa laittaa silmänympäryksille aamuin ja illoin.

Nyt ehkä monilla heräsi todellisuus siihen, että silmänympärysihoa tulee hoidettua todella vähän? Tai väärillä tuotteilla?

Olen etsinyt silmänympäryksille hyvää voidemaista naamiota. Tällä hetkellä Korean kosmetiikka jyllää isosti markkinoilla ja heiltä olen löytänyt ainoastaan nestemäisiä hoitolappuja, jotka laitetaan silmien alle kosteuttamaan ihoa. Ja mä kun olen välillä (toivottavasti en aina) hieman vastarannan kiiski, niin halusin VOIDEMAISEN tuotteen ja vielä sellaisen VOIDEMAISEN tuotteen, jonka voi myös laittaa myös yläluomelle. Välillä kun tuppaa myös luomi kuivunaan meikeistä.
Ja semmonenhan lennähti blogin kautta testiin kuin tilauksesta;Smoothing and Reviving Eye Mask Phytomer:ltä.

Voidemainen, imeytyvä ja täyteläisen tuntuinen silmänympärysihon naamio on juuri sellainen, minkä voit huoletta levittää kokonaan silmänympärysiholle. Vaikutusaika on 5-8 minuuttia, nopeaa toimintaa siis, ja loput tuotteesta pyyhitään kevyesti kostutetulla vanulapulla pois. Olen levittänyt tätä kaksi kertaa viikossa ja jatkanut naamion poiston jälkeen hoitoa silmänympärysvoiteella.

Olen ehkä enemmän geeli-ihmisiä kesällä, kun on kuuma ja kostea ilma. Talvella tykkään todella paljon kaikista voidemaisista ihonhoito tuotteista huomattavasti enemmän.
Tämäkin siis saattaa vaikuttaa miksi juuri NYT olen ihastunut tähän voidenaamioon todella paljon!

Tuote selvästi kosteuttaa ihoa ja mikä parasta: naamion jälkeen iho on viileän tuntuinen ja pieni turvotus on poissa!
Täydellinen naamio ennen juhlia! 

Lisäksi; olen kyllä löytänyt vuosien varrella silmänympärysiholle naamioita, mutta MIKSI niihin on lisätty joku tuoksu? Tässä Phytomerin tuotteessa ei ole mitään tuoksua ja silläkin lisällä annan plussan tuotteelle :)

Hinta tosin kirpaisee, tämän sain blogin kautta, mutta mietin rehellisesti että ostaisinko...
30 ml maksaa 39,90€. 
En tiedä. 
Jos lukisin hyvät arvostelut niin kyllä sitten ostaisin ;)

Ihanaa alkavaa viikonloppua! 


<3 Eija

Kommentit

Suositut tekstit