Sumusilmät tutoriaali

Moikka moi!

Tänään käännytään tutoriaalin merkeissä harjoittelemaan tumman silmämeikin saloja!
Pikkujoulukausi lähestyy ja lukijatoiveena on ollut smokey eye -meikki.
Tumman silmämeikin tärkeimmät kohdat ovat:

1. Häivyttäminen! Kaikki osaavat levittää värejä luomelle, mutta häivytys tekee silmämeikistä kauniin utuisen näköisen. Hyvä häivytyssivellin on pullea, aitokarvainen ja siinä on tarpeeksi pitkät karvat häivyttämiseen (tutoriaalissa on esimerkki hyvästä siveltimen muodosta).
2. Hyvät, pigmenttiset luomivärit! Huono luomiväri varisee ja ei tuo tarpeeksi pigmenttiä luomelle.
3. Pohjustus! Pohjusta ja puuteroi luomi kauttaaltaan, jotta luomivärit levittyvät tasaisesti luomelle ja sulautuvat häivyttäessä kauniisti toisiinsa.


Tässä klassinen smokey eye -meikki. Mattameikkiin voi lisätä vaikka glitteriä, jotta lopputulos on vielä "pikkujouluisempi" :) Irtoripset tuovat silmämeikkiin voimakkaasti särmää, joten suosittelen irtoripsien käyttöä tummassa silmämeikissä.
 Mutta hei! Tutoriaali seuraavaksi, siveltimet käteen ja tekemään :)


  Vasen yläkulma on ensimmäinen vaihe: Pohjusta luomi kulmakarvaan asti silmämeikinpohjustusaineella. Lisää päälle puuteri, jotta luomivärit levittyvät pehmeämmin luomella. Puuteri auttaa myös pidentämään silmämeikin kestoa.

Oikea yläkulma: Tämä vaihe on tärkeä tumman silmämeikin teossa! HAHMOTTELE luomivako kevyesti näkyviin ruskealla sävyllä. Tämä sävy auttaa mustan luomivärin häipymään kauniisti eli saadaan se kuuluisa smokey -efekti. Huomaa kuvassa iso, pullea häivytyssivellin! 

Kun olet hahmotellut yläluomen, siirry tekemään sama ruskealla sävyllä alaluomelle. Huomaa alaluomella pienempi, kapea häivytyssivellin. 
Nyrkkisääntö on: mitä isompi alue, sitä isompi sivellin. Mitä pienenpi alue, sitä pienenpi sivellin :)

Kuvassa käyttämäni meikkipaletti.

NYX Warm Neutrals -paletti. Tällä hetkellä olen täysin koukuttunut tähän monipuoliseen luomiväripalettiin. Käytin luomivaon hahmotteluun sävyjä 1 ja 2.
Aloitin vaalealla ja lisäsin hieman tummempaa päälle, jotta sain tarkemmat rajat luomivaolle.Musta luomiväri on Milanin paletista "Must have naturals". 
Sain tämän paletin Koreina.fi -nettikaupasta ja tykkään paletin käytännöllisistä sävyistä. 
Hyvä arkimeikki ja mustalla saa potkua iltameikkiin :)
Sitten se musta luomiväri käyttöön! Huomaa sivellin! Tiheä ja kapea sivellin auttaa luomivärin levittymään intensiivisemmin. Älä hankaa, vaan painele luomiväri luomelle siveltimellä. Aloita ripsityvesti ja etene kohti hahmoteltua ruskeaa aluetta. Levitä musta luomiväri liikkuvalle luomelle.Ota pieni sivellin ja käy myös alaluomi ripsientyvestä kevyesti läpi mustalla sävyllä. Ja sitten se häivytys. Tarkoitus on kevyesti yhdistää nämä kaksi sävyä; ruskea ja musta toisiinsa. Ota iso, pullea häivytyssivellin ja käy siveltimen kanssa kevyin, edestakaisin liikkein mustan ja ruskean värirajaa läpi. Tee häivytystä vähän kerrallaan aloittaen ulkonurkasta ja etene kohti silmän sisänurkkaa. Voit halutessasi ottaa hieman samaa ruskeaa sävyä siveltimeen, jolla teit hahmottelun luomelle. Se auttaa häivytämään rajaa paremmin.

Tämä häivytysvaihe on kaikista tärkein ja vie eniten aikaa. Jatka häivyttämistä kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Tarkoitus EI ole saada kokonaan rajoja pois, vaan ne pitää sulautua kevyesti toisiinsa. Smokey eye -meikissä saa näkyä rajat kevyesti, jotta silmämeikkiin saadaan intensiivisyyttä.Rajaa alaluomi silmän sisäpuolelta kynäkajalilla. Tämä rajaustyyli pienentää silmää ja samalla musta väri kirkastaa valkuaista, jolloin silmämeikkiin tulee voimakas syvyysvaikutelma.


Harjaa ripsiin tuuheuttavaa ripsiväriä. Laita myös väriä alaripsiin.
Lisää halutessasi irtoripset ripsivärin levittämisen jälkeen.
Käy kulmakarvat läpi Lumenen kulmakarvageelillä.
Tässä sävy nro 3. Kulmageelin avulla saat kulmakarvoihin hieman väriä ja geeli pitää karvat paikoillaan.
Suosittelen tekemään silmämeikin jälkeen pohjameikin.


Lisää lopuksi meikkivoiteen päälle kevyesti hohtavaa, jauhemaista poskipunaa poskipäille.
 Kevyt vaaleanpunainen sävy sopii erinomaisesti tumman silmämeikin kanssa. 
Käytin tässä meikissä Oriflame:n The ONE Blush sävy: Rose

Huulet jätetään vaaleiksi nuden sävyiseksi. Rajaa ja väritä huulet Make Up Storen huultenrajauskynällä sävyllä: Nude Beauty.


Näillä eväillä silmämeikkiä tekemään!
Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Eija

Kommentit

 1. Kiitos Eija! ❤️

  Ei muuta kuin harjoittelemaan! Tuo ruskean käyttö hahmottelussa oli täysin uusi juttu mulle.

  VastaaPoista
 2. Wow! Kiitos! Paras tutoriaali mihin olen törmännyt. Testiin!

  VastaaPoista
 3. Maija: Luulen, että monella jää tuo vaaleamman sävyn käyttö kokonaan pois tummassa meikissä. Silloin on vaan lähes mahdoton saada siistiä smokey eye- meikkiä tehtyä.

  Mari: Ihana kuulla! Toivotavasti onnistuit näillä ohjeilla :)

  VastaaPoista
 4. Koska ei ollut pikkujoulubileitä, niin otan tämän tutoriaalin nyt vasta käyttöön. Helmikuussa on gaala ja tämä saa olla mun meikkilook. 😊🎉

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit