Hattaraa!

Maanantai.
Mikä ihana tekosyy puhua hiustenhoidosta ja kampaajakäynneistä. Siis mun olemattomasta hiustenhoidosta, johon olen jokaisen kampaajakäynnin jälkeen luvannut tehdä jonkunlaisen parannuksen. Ja ehkä olen tehnytkin :)

Blogiani pidempään seuranneet tietävät hiusteni todellisen luonteen. Sen "luksus" kiharapilven, josta olen muutaman kerran täällä märissyt. Hiukseni ovat pitkät ja paksut luonnonkiharat, siis hiuslaatu on hyvin karhea. Hiukseni ovat usein kiinni pompulalla, koska jos hiukseni ovat päivän auki valtoimenaan ne ovat todella, siis TODELLA takussa niskasta.
 En tajua mikä ilmiö se on, mutta sotkuun ne auttamatta menee.
Sitä sotkua muutaman kerran aukoneena olen harkinnnut taas leikata lyhyen tukan, mutta...

Mulla on moninainen hiushistoria. On ollut lyhyttä, siis todella lyhyttä mallia, pitkää, puolipitkää, mustaa, turkoosia, platinablondia, violettia, punaista, oranssia, siis vaikka ja mitä!
Ja koskaa mulla ei ole ollut montaa vuotta peräkkäin samaa väriä hiuksissa saati samaa mallia. 
Mun mielestä on ihanaa vaihtaa hiustenväriä, kun kerran vuodenaikojen mukaan meikkikin muuttuu voimakkaasti. Eli suomeksi: kyllästyn väreihin nopeasti. Mutta se radikaali muuttaminen hiustenväreissä pelottaa aina. Mitäs ne hiukset siihen sanoo? Miltä ne näyttää 5 vaalennuskerran jälkeen?

Nyt takana on oikeasti 5 vaalennuskertaa. Lähtökohta oli kahvinsävyinen ruskea yhdistettynä turkooseihin latvoihin. Jep. Siinä vaiheessa kun aloitimme vaalennuksen aloin oikeasti ensimmäistä kertaa miettimään, että pidänkö jatkossa ikuisesti vaaleat hiukset. Siis todella mietin ja harkitsin tätä kun ajoin kampaajalle. Ja lopputulos kun astuin ulos ovesta:

TADAA!Kattokaa ny! Mikä IHANA vaaleanpunainen hattara! :)
Jep. Oliko se vaalea? Ja oliko lyhyet hiukset? Ja olinko se minä joka kolme tuntia aikaisemmin mietti autoa ajaessani, että tämä tukka jää sitten vaaleaksi ikuiseksi ajoiksi.

Mutta nyt on heti alkuun kerrottava, että kyseessä ei ole kestoväri. Miten tähän väriin päädyttiin?


Käyn noin kolmen kuukauden välein kampaajalla. Aina väri ja leikkaus. Se perus. Ja se hetki, kun istun kampaajalle, niin todella toivon, että kampaaja on itse aktiivinen ehdottaja sen suhteen, mitä tällä kertaa voitaisiin hiuksiin tehdä. Koska ajatukseni on pääsääntöisesti oikeasti siinä, että aah, mulla on kolme, KOLME tuntia aikaa istua omassa rauhassa, juoda lämmin kahvi ja nauttia naisten hömpötyksistä, niin en hirveästi ole nähnyt vaivaa sen eteen minkälaiset hiukset tällä kertaa haluaisin. Kivasti tuo kolme tuntia katkaisee sitä lapsiperheen arkea, kun saa istua miettimättä mitään ja joku vielä hieroo sun päätä :)

No, koska nyt oli aikaa katsella ympärilleen ja lehtiä en jaksanut tällä kertaa lueskella, niin silmiini osui nuo yläpuolella olevat neljä hiustupsua. Jaahas. Instant Blush.
Mitäs ihanuuksia nämä sitten ovat?

Swartzkopf Instant Blush on hiuksiin jätettävä, suihkutettava sävysuihke.
 Ja just optimaalinen vaalennettuihin hiuksiin! Onko? No oli! 
Ja minähän innostuin täysin :)

Kysyin kampaajalta, että voidaanko laittaa tätä omiin vasta vaalennettuihin hiuksiin lopuksi.
Ja niin me sitten laitettiin.
Tuote siis suihkutetaan pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin. Heidi (kampaajani) kuivasi hiukseni lähes kuiviksi ja suihkutti tuotetta hiuksiini. Lopuksi vielä kuivasimme värjätyt osiot kauttaaltaan. Tuotteen kuvauksessa oli merkintä, että suihkutettava pastellisävy pysyy hiuksissa noin 2-3 pesukertaa.

Olen monta kertaa halunnut testata näitä niin sanottuja vappuvärejä, siis värejä, jotka lähtevät muutaman pesukerran jälkeen pois. 
Itselleni on tehty värjäyksiä myös suoraväreillä, jotka eivät ole kestoltaan niin hyviä kuin kestovärit, mutta täytyy kyllä sanoa, että ei ne suoravärit mun hiuksista niin helposti ole lähteneet. 


Sain siis pinkin hattaratukan ja sitä väriä mulla ei ole vielä hiuksissa aikaisemmin ollutkaan :)

 Näitä voit siis ostaa kotiin ja jos nyt oikein muistan, niin hinta oli n. 20€ Turun Parturi-Kampaamo Seurahuoneella ja värejä oli tuo kyseinen Strawberry ja Jade myynnissä.

Tulin kotiin ja olin todella innoissani mun pinkistä tukasta!
Ensimmäinen kerta ikinä, kun mun mies ei sanonut mitään. Siis ei mitään.
Tulkitsin sen hiljaiseksi: "Et sä Eija ihan oikeesti oo tosissas..." -ilmeeksi.
Ei se mitään. Mulla oli pinkki tukka!

Olin todella yllättynyt, että väri lähti täysin pois ensimmäisessä pesussa! Ajatellen, että mulla oli just vaalennettu hiukset ja hiusteni laatu on vielä aikas karhea, jolloin voisi kuvitella, että tämä väri pysyy päässä kauemmin kuin 2 pesua. Toisaalta kiva, että väri lähti, koska voin todella suositella lämmöllä näitä Instant Blush -suihkeita, jos kaipaat elämääsi nopeasti valoa, väriä ja vaikka vähän hattaraa!

Oliko tämä nyt se "Päiväni yksisarvisena?"

Eija

Kommentit

  1. Tosi kaunis väri! Tosi näppärää, että lähti ensimmäisessä pesussa pois, tosi kiva, että voi saada päiväksi hieman erilaisen lookin. :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä Jonna! Mä olin aivan varma, että väri haalistuu todella pliisuksi ekassa pesussa, mutta olin kyllä positiivisesti yllättynyt, kun se lähti kerralla pois. Ehkä jatkossa testaan tuota viileää sinistä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit