High heels, high hopes and Perfume

Tuoksut ja tunteet?

Mietin tätä postausta pitkään ennenkuin aloitin kirjoittamaan.
Miten voimakkaasti tietyt tuoksut muistuttavat tietyistä elämänvaiheista. 
Kuinka moni valitsee hajuveden tietyn tunteen mukaan?

Käytän hyvin vähän hajuvesiä, mutta ne hajuvedet, jotka kaapistani löytyvät ovat minulle erittäin tärkeitä. Kaikki hajuvedet mitä omistan, olen saanut mieheltäni. Olen tuoksutellut kaupassa hajuvesiä ja ohimennen kehunut jotain tiettyä valittua tuoksua.
 Myöhemmin olen saanut niitä mieheltäni lahjaksi.

Hääpäiväni aamu. Olin jännittynyt ja onnellinen, harjoitellut kirjoittamaan uutta sukunimeäni ruutupaperille ja yritin olla itkemättä kun isäni saattaa minut alttarille.
Pöydällä oli hajuvesi ja kukkakimppu.
Sen kukkaistuoksun muistan aina.


High heels, high hopes. Niin kauan kuin on korkoa kengissäni, niin kauan kävelen ajatukset ja tavoitteet pilvissä. Nuo Menbur:in pitsikengät ovat edelleen laatikossa. Käytin niitä hääpäivänä ja seuraavana aamuna suljin ne laatikkoon. Korossa on vieläkin hieman vihreää nurmikkoa, joka tarttui kiinni, kun kuljin nurmikon poikki aamuyöllä. Nurmikon poikki rannan kautta. 
Sitä aamuyön tuoksua en unohda koskaan. 


Kun odotin esikoistani, käytin tiettyä hajuvettä. Se oli Escadan tuoksu. Voimakas. On hyvin erikoista, että en enää pidä siitä tuoksusta niin paljon kuin silloin raskausaikana, mutta aina kun kyseisen hajuveden nään, muistan esikoispoikani odotusajan. Olin aivan varma että saan pojan. Tunne oli niin varma, että jännitimme kysymättä sukupuolta synnytykseen saakka. Kun viimein sain poikani syliin, tiesin, että hänestä tulee itsenäinen ja vahva poika, aivan kuten se tuoksu jota käytin odotusaikana.

Erään pellon laidassa on pieni polku. Eräänä yönä muutama vuosi taaksepäin heräsin yöllä outoon tunteeseen. Kävelin keittiöömme ja ihmettelin, kuinka voimakkaasti kaupungin valot tuntuivat heijastuvan meille. Palasin nukkumaan.
Aamulla kuulin, että eräs lähistömme talo oli palanut yöllä. 
Kävelen edelleen kyseisen raunion ohi lähes päivittäin ja kesäisin koko se pieni polku on täynnä uskomattoman hienoja tuoksuja! Onkohan se tuomi? Rakastan sitä tuoksua, se muistuttaa juhannuksesta, kesästä, yöttömistä öistä.

Muistan kun poljin pyörällä kouluun ja tehtaanpiippu tuprutti savua. Ajattelin, että isä on töissä ja taas saadaan piirrustuspaperia. Se ei ollut tuoksu, vaan se oli haju, jonka muistan aina. Voimakas, ehkä jopa ahdistava haju, mutta tieto siitä, että vielä silloin Valkeakosken Tervasaari oli täynnä työtä. Nykyään tehtaanpiippu on hiljainen. Täysin hajuton. Työtön.
Surullista.


Kun tuoksuttelin näitä tuoksuja läpi, osa tuoksuista selvästi herätti muistoja.
Nämä herkullisen väriset pullot ovat Adopt' Parfyymeja. Kyseessä on Ranskassa suunniteltu ja valmistettu tuoksusarja. Useiden pullojen valikoima on ihastuttavan laaja, voit vaihtaa tuoksua vaikka päivittäin. Ja mikä hienointa, nämä hajuvedet muodostavat myös upean sisustuselementin väriloistollaan! 
 Ihastuin Aqua Iguria:an, joka nousi näistä Ranskalaisista tuoksuista ehdottomasti lempituoksukseni.
Raikas ja herkkä tuoksu. Mieleen tulee kesä, hiekka ja lakatut varpaankynnet.
Pullotettu kesä.

Tästä linkistä pääset kurkistaan näiden tuoksujen maailmaan.

Kertokaa te, mikä tuoksu muistuttaa ja mistä?

Eija

**Tuotteet saatu maahantuojalta**

Kommentit

  1. Wau, oletko kotoisin Valkeakoskelta? Itse asuin siellä 98-09 eli yli kymmenen vuotta. :) Olen tainnut blogiini kirjoittaa tällaisen tuoksumuistelupostauksen pari vuotta sitten. Muistan todella hyvin ensimmäisen ostamani tuoksun, tuoksut joita käytin häissäni (niissä molemmissa), ne joita olen käyttänyt matkoilla, mulle koko elämä on yhtä tuoksusinfoniaa.

    VastaaPoista
  2. Olen kotoisin Valkeakoskelta:) Perheeni (äiti, isä ja molemmat siskoni perheineen) asuvat siellä, joten tasaisesti tulee Koskissa käytyä. Aina yhtä ihanaa palata kotiin 😍

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit