Lyhyt oppimäärä: varjostus ja korostus

Juhannus lähestyy. 
Lähestyköön rauhassa :) Ei ole meikäläisten juhannukset suuresti muuttuneet muutaman viimeisen vuoden aikana. Mutta en valita! Tykkään olla kotona, laittaa lasten kanssa rantasaunan päälle, uida, syödä hyvin ja nauttia illasta. Ilman hyttysiä, kiitos?

Blogini jää tämän postauksen jälkeen pienelle tauolle, mutta onneksi ihan vaan viikonlopun yli kestävälle tauolle :) Mieheni on ollut keskivaikeassa jalkaleikkauksessa, toipunut ihan hyvin, teemme lasten kanssa tällä hetkellä yhdessä pihatyöt ja sisätyöt, nyt siis hommaa riittää. Nautin kuitenkin juhannuksesta perheen kanssa kotona, onneksi mieheni pääsi sairaalasta kotiin <3

Mutta kuka menee festareille? Vuosien aikana on jonkun verran tullut koluttua festareita läpi. Jos nyt mikään muu ei oo hyvin juhlien aikana, niin toivottavasti näillä ohjeilla saat tehtyä itsellesi kestävät varjostukset ja korostukset :)

Ensin käydään tämän meikkauksen periaatetta hieman tarkemmin läpi. Miksi varjot ja korostukset ovat kaikista vaikeimmat tehdä? Tai ainakin niistä tulee eniten palautetta, että toivotaan "kädestä pitäen" -tekniikan opettamista. Tässä tarvitaan oikeanlaiset välineet, kasvoille JUST sopivat varjostusvärit ja 3D-tekniikkaa. Eli täytyy tunnustella ja harjoitella omien kasvojen muotoja.
Tumma häivyttää ja vaalea korostaa.

 Aloita harjoittelu katsomalla suoraan peiliin. 
Mitä haluat korostaa ja mitä haluat "piilottaa".
Leveä otsa? Leveä nenä? Kaksoisleuka?
Kauniit poskipäät? Kaunis amorinkaari?

Kaikista kestävimmät varjostukset ja korostukset syntyvät nestemäisillä tai vahamaisilla meikeillä. Puuterilla on helpoin lähteä liikkeelle, mutta koska se hikinen juhannus tulee sieltä kuitenkin, niin tehdään nämä nyt tällä NYX:in nestemäisellä meikillä, ettei varjostus pääse karkaamaan kesken juhlien :) Ja voi että mä oon sitten rakastunut tähän tuotteeseen! Joudun tilaamaan pari muutakin sävyä näistä pakkiin, jotta voin käyttää näitä myös asiakkaille meikatessa :)
Sävyjä on myynnissä 6 kappaletta. 
Kannattaa googlata ja kurkata tämän tuotteen swatsit ennen tilausta. Omalle (ruskettuneelle) iholleni Taupe/Ivory on hyvä sävy.

NYX:in Sculpt&Highlight Face Duo sävyssä Taupe/Ivory. (11,10€, Cocopanda)
Tästä linkistä  voit katsoa tuotteen.


Sitten viä sellainen juttu. Siis en mä oikeesti ole noin hapan, väsynyt tai muuten vaan niin "ei niin itteni näköinen", kuin näissä kuvissa nyt olen. En tiiä miksi nämä kuvat on vaan  kasa aneemisia naamoja :) 
Pahoittelut.
Ehkä kuitenkin idea tulee selville.

Eli varjostus. Tässä on ns. helppo varjostus, joka sopii kevyesti tehtynä kaikille kasvojen muodoille. Aloita tekemällä pohjameikki, mutta ÄLÄ lisää puuteria! Puuteri lisätään meikkivoiteen päälle ainostaan silloin, jos teet varjostukset puuterisävyillä. Nämä nestemäiset ja vahamaiset värit eivät istu puuterin päälle. 

Aloitetaan!

Laita muutama tumma piste ohimoille (kaventaa otsaa ja tekee ruskettuneen vaikutelman)
Nenän selkään nenän molemmin puolin (kaventaa nenää)
Poskiluun alle (korostaa poskiluuta ja saa kasvot näyttämään kapeimmilta)
Leuan viereen (häivytellään väri leuan alle, jos ongelmana on kaksoisleuka)


Korostusväri on vaalea.
 Lisää poskiluun päälle, silmien alapuolelle.
Nenän selkään.
Nenän viereen.
Amorinkaaren päälle.
Leukaan.

SITTEN. Tämä sotkuvaihe onnistuu varmasti kaikilta, mutta kaikista vaikein kohta on vasta edessä, kun aletaan häivyttämään näitä tuotteita. Itse käytän aina sivellintä. Tästä linkistä pääset näkemään kyseessä olevan siveltimen. Olen käyttänyt näitä Real Techniques:in siveltimiä pohjameikin tekoon, enkä ole vielä perempiin synteettisiin siveltimiin törmännyt.
 Aloita kevyesti ja jatka kunnes olet tulokseen tyytyväinen.


Tämä on niin makuasia, kuinka paljon haluat että varjostukset näkyvät. Itse tykkään tästä luonnollisesta lopputuloksesta, jolloin kasvot ovat saaneet hieman muotoa, mutta rajat on häivytetty selkeästi. Nyt voit vielä puuteroida ja lisätä lopuksi meikinkiinnityssuihkeen. 
Kyllä se nyt yhen juhannuksen pysyy! :)

Mutta pidemmittä puheitta;

OIKEIN IHANAA JA LÄMMINTÄ JUHANNUSTA LUKIJAT! OLKAA TURVALLISESTI MAISSA, MERELLÄ JA MAKUUPUSSEISSA ;)

Ps. Palataan ensi viikolla asiaan!

Hello!
 So here is briefly explained how to do shadows and highlights to the face.
Dark spots are shadows and the lighter one are the highlights.
This style is suitable for all types of faces.
In this weekend here in Finland we celebrate Midsummer.
My blog keep a little break now, so I'll be back next week!
See ya then, 

Eija <3

Kommentit

 1. Kaunis lopputulos, itsekin tykkään juurikin tuollaisesta luonnollisesta. :)

  Rentoa juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin, ihanaa keskikesän juhlaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin, ihanaa keskikesän juhlaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit