Huulet, silmät vai molemmat?

Moikka!

Sitä herää itse katselemaan omia opetuksiaan aina tasaisin väliajoin.

Nyt kun opetan Turun Kosmetologikoululla meikkausta, niin täytyy sanoa, että voi jessus kuinka hyviä meikkaajia kosmetologeista löytyy! Ja tarkoitan tätä jo ennenkuin aloitin meikkauksen opetuksen oppilaille. Piilossa olevia kykyjä.

Tässä kun kursseilla ollaan käyty meikkausta läpi niin huomaan, että eniten kysymyksiä herättää se, että meikkaanko päivämeikkiin voimakkaasti silmät vai huulet vai ehkä jopa molemmat?
Yleensä kysyn takaisin: tarvtseeko meikki olla voimakas?

Monessa tapauksessa vähemmän on enemmän (ja nyt mun kaverit nauraa tälle lauseelle ääneen, koska voitin maskeerauksen SM-hopeaa pitäen lauseen "MORE IS MORE" mielessäni!).
Mutta uskokaa; vähemmän ON monessa enemmän.

Klassinen esimerkki:

Kulmat harjattu, kasvoilla ohut ja kuultava meikkivoide, silmissä ripsiväri, poskilla kevyt puna ja kirkas huulipuna tai kiilto.


Todella nopea freesaus kasvoihin kauniilla punalla! Tähän meikkiin tukeudun yleensä silloin, kun tiedän että mennään tyttöjen kanssa istumaan terassille iltaa. 

Suurella todennäköisyydellä mulla on aurinkolasit terassilla istuessa päässäni, joten mustat lasit ja kirkas huulipuna on aina luotettava yhdistelmä :)


Kun taas tässä meikissä pääpaino on silmissä ja sinisessä värissä.
Muistan kun tein tätä meikkiä, niin halusin heti jättää huulet täysin meikkaamatta.
Tällöin katse kiinnittyy puhtaasti silmämeikkiin.


Tässä meikissä on klassinen esimerkki siitä, miten uskallat yhdistää voimakkaan silmämeikin ja huulimeikin: pidä värisävyt joko kylmässä tai lämpimässä. Näin ollen kontrasti ei ole liian suuri, vaikka edellisiin meikkeihin verrattuna tässä lookissa meikkiä on eniten.


Jos kuitenkin kaipaat jotain väriä vappumeikkiin ilman että tulee pellefiilistä, niin tässä myös yksi esimerkki värienkäytöstä huulimeikissä. Tai voihan teistä joku jo ajatella että toi on ihan pellemeikki :)
 Tee vahvat rajaukset silmiin ja laita erikoinen sävy esim petrooli, huuliin.
Silmät korostuvat vahvan rajauksen ansiosta kauniisti, mutta vahva huulimeikki tulee silti esiin.


Jos kuitenkin punainen sävy huulilla houkuttaa, niin kata se kauniisti kuulaan pohjameikin ja ripsivärin kanssa. Tuo poskille lämpöä vaaleanpunaisella poskipunalla ja pidä kulmat tarkkoina ja siistinä.

Olisiko näissä mitään ideaa lähteä vappua juhlimaan? :)


Tai sitten aamulla peilistä vaan katsoo tällänen eukko :D

IHANAA VAPPUA KAIKILLE <3

Eija

Kommentit

Suositut tekstit