KAIVO

No niin, moikka moi kaikille!

Muistatteko kun lupailin täällä blogin puolella päivittäväni kuukausittain loppuneet tuotteet?
No kun mikään purkki ei tunnu ikinä loppuvan, niin mitäs päivität?! :)

En ole mikään tuotteiden lutraaja ja tässä kohtaa nouseekin ammattilaispuoleni esille. Koska kouluajoilta on jäänyt millimääräiset suositukset tuotteille mieleeni, niin kyllähän esimerkiksi tuollainen naamiopurkki kestää käytössä aikamoisen tovin.


EN tiedä, onko syy tämä, että tuotteeni kestävät suhteellisen pitkään. Olen vain ihmetellyt joidenkin kollegabloggaajien postauksia missä KUUKAUDESSA voi tyhjentyä 10-20 purkkia?!

Jos ajatellaan sitä, että käytänhän päivässä kohtalaisen paljon kosmetiikkaa ihonhoidossa ja meikeissä.

Täähän ei ole mikään avautuminen siitä, että en saa tuotteita tyhjennettyä nopeasti, päinvastoin, olen iloinen kun tuotteiden roskamäärä on kuitenkin suhteellisen pieni. Vaikka voitte vaan kuvitella kuinka paljon pr-tuotteita välillä testiin tulee. 

Olen kyllä opettanut myös lapsilleni (lähtien fairyn käytöstä) että tuotteita tulee käyttää säädyllinen määrä. 

Ja tästä mun on pakko aasinsillalla kertoa teille mitä tapahtui kun olin vanhimman poikani kanssa uimahallissa. Tästä tapahtumasta on jo tovi, silloin vielä poikani kävi minun kanssa naistenpukukoppien puolella, kun hän oli sen verran pieni.

Niin no siis pohjustus (avautuminen) koko tarinalle tulee tässä:

Meillähän on taloudessa kaivo.
Eli kunnallistekniikka ei ylety tänne meille asti. Vielä.

 Se surullisen kuuluisa kaivo, joka on ainoa, kehen mulla on viha-rakkaussuhde. Mä rakastan sitä kaivoa talvella. Se on täys, vesi on super kylmää ja uskomattoman raikasta! Sitten tulee kesä.

Semmonen kesä kun KUKAAN ei toivo vesisadetta. Paitsi me. Käydään anopin kanssa vuorotellen kurkkaamassa kaivoon. Tyhjää on. Vettä on vähän, mutta sitä voi olla 200 litraa. 
Siis 200 litraa 6 hengelle. Mietitään järjestys, kuka pesee pyykkiä.

Eli samaa kaivoa käyttää minun perhe ja naapurissa asuva anoppi ja appiukko.

Ja sitten kun vettä on vähän, niin arvon shampoo päässä että käynkö uimassa meressä, jotta saan huuhdottua tukkani? Niin siis huuhdottua luonnonkiharat hiukseni merivedellä. Suolavedellä. Suolakampaus. Suolaa. Luonnonkiharaan. Ei varmaan tarvitse muuta sanoa.

Tästä syystä ja tottakai muutenkin olen opettanut lapsilleni, että puhtaalla vedellä EI lutrata. JOS meillä ei olisi kaivoa, niin en tietenkään kävisi suihkussa minuutissa. Ja kesällä suihku voi kestää oikeasti sen 30 sekuntia. Siis saat suihkun päälle, nopea huuhtelu. Suihku kiinni. Laita saippuaa. Ja nopea huuhtelu. Ja se oli siinä. Näin kaikille riittää kesällä varmasti pesuvesi. Ja eihän tässä ole vasta kuin suihkussa käynti. Mites pesukone? Ja tiskikone?

No ei täällä paskasissa vaatteissa kuljeta, mutta kyllä olen ystävälleni lakanapyykkiä kesällä pesuun vienyt.


On ollut todella opettavaista elää kaivon kanssa. Koska melkein sillä on jo perheenjäsenen titteli. Sen luona käydään useimmin kuin monen vanhuksen. Avaan luukun ja kehun; hyvä kaivo, täynnä olet. Ootpa hyvässä kunnossa. Kaunis olet. Putsaan pääliluukun. Kehun kuinka kauan se on palvellut.

Kesällä. Avaat luukun. Huudat kaivolle. Paiskaat luukun kiinni. Katot taivaaseen ja pyydät sadetta. Ei mitään. Menet kotiin ja mietit kehtaako rukoilla. 

Avaat kauhunsekaisin tuntein uutiset. Luvataanko sadetta. Keski-Suomeen. Ei rannikolle. Luvataan täydellinen viikonloppu veneilijöille. Et pysty olemaan onnellinen, koska ei luvattu vettä. Ja se hetki kun sitten kesällä tulee vettä. Arvaa kuka sen juo? No se kaivon vieressä seisova koivu.

Kuulen sisimmässäni miten tuo vehreä koivu hörppää kaiken taivaasta valuvan veden itseensä. Ja hymyilee irvokkaasti. Koivun vieressä oleva voikukka voi myös hyvin. Niillä on liitto. 
Ne sopii, että juovat kaiken yhdessä. 

Tulee syksy. Ihmiset marisee kun on pimeetä ja vettä sataa. Juokset kaivolle niin innoissasi, että kumisaappaat ei edes kosketa maata kun avaat kannen.

TÄYNNÄ!

Juokset kotiin ja lupaat lapsille, että nyt saa olla suihkussa AINAKIN 2 minuuttia! Lapset kiljuu, ukko hymyilee ja itsekkin juokset ottamaan vaatteet pois ja aloitat juhlan.
Peset hiukset ja huuhdet ne vielä ekstrana kylmällä vedellä. KOSKA NYT ON VETTÄ!

Ja tästä me päästään tarinaan uimahallissa:

Tiedätte varnasti, miten uimahallissa on ne painettavat suihkut?
Painat kerran ja vettä tulee ehkä noin 10 sekuntia kerrallaan.

Olimme poikani kanssa uimahallissa pesulla ja poika painoi suihkun päälle ja alkoi pesemään tukkaansa. 
No, vesisuihku loppui automaattisesti ja poikani jäi seisomaan suihkun alle. Hän ei tehnyt elettäkään ja viereisessä suihkussa oleva rouva paineli nappia autuaasti aina suihkun loputtua.
Poikani katseli rouvaa ja sitten kääntyi kuiskaamaan minulle:

"Äiti, saanko painaa vielä toisen kerran nappia?"
NO PAINA NY! 
:)

Mutta hei!

Tulkoot loskaa, olkoot märkää, se on juhla ny!

Eija


Kommentit

 1. Meillä on kanssa mun kotikotona oma kaivo, siinä on joka kesä tuo ongelma jos ei satanut, mummo kyllästyi siihen ja aika isolla rahalla meidän kaivosta tehtiin porakaivo ja sitä syvennettiin, koska tuli kallio vastaan, joutuivat sitä vielä dynamiitilla räjäyttämään. Mutta sen jälkeen ei koskaan enää vesi loppunut, ei edes kuivina kesinä. Sen sijaan jos se vesi laski liian alas juurikin talvella kovilla pakkasilla tai kesällä jos oli kuivaa, vesi haiskahti vähän sellaiselle suolle. Mutta tutkitutettiin se, eikä siinä silloinkaan ollut muuta vikaa kuin se haju. :D Lisäksi meillä oli pihassa toinen ns. "vanhakaivo" joka oli matala, mistä otettiin ämpärillä vettä kukkapenkeille ja sen vedellä pestiin mm. auto. Opin kyllä lapsena hyvin säästeliääksi, en esim. edelleenkään anna suihkun valua vaan sammutan sen joka välissä. Meillä myös pyykättiin vain kerran viikossa, ei todellakaan ollut pesukone käynnissä päivittäin. Joten jotenkin eläydyin kyllä ihan kympillä tähän sun kaivojuttuun! <3

  Ps. Oli muuten todella mukava nähdä vihdoin livenä!

  VastaaPoista
 2. AAH IHANAA kun voit samaistua! :) Ja ensinnäkin; oli tosi kiva nähdä keskiviikkona! :)
  Meillä yritettiin tehdä porakaivo ja se oli vielä noin 150 metriä rannasta. Toimi muutaman päivän ja merivesi tuli läpi...eli siinä projketissa meni rahat konkreettisesti kankkulan kaivoon :)
  Meillä on myös toinen kaivo, josta sitten pyrin kastelemaan kukat kesäisin.
  Tähän on pakko todeta; onneksi meillä on ulkohuussi! :) Siitä en luovu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua tota porakaivohommaa!!! :o Meillä oli kotona myös sisävessan lisäksi ulkohuussi on vieläkin. Ihan paras kesällä! Taidettiin melkein enemmän käyttää sitä kuin sisävessaa kesällä, talvella ei niin inspiroinut lähteä pihan perälle kylmään istumaan. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit