Puhdistuksen kuninkaalliset

Hyvää alkanutta viikkoa!

Jos muilta kosmetologeilta kysytään, niin uskon, että puhun monen suulla kun sanon että meitä on kahdenlaista kansakuntaa mitä tulee kasvojen puhdistukseen.

On a) ne, jotka pesevät nopeasti ihon iltaisin, ihan vain pakosta ja pahimmassa tapauksessa ainoastaan kuivattavalla saippualla.

Ja sitten on b) ne, jotka rakastavat iltapuhdistusta ja haluavat käyttää siihen aikaa ja erityisen hyviä tuotteita.

Kuulun joukkoon b) niinkuin teistä moni saattoi arvata. 

Rakastan kokeilla erilaisia uusia puhdistustuotteita ja olen erityisen kiintynyt niin sanottuun kaksoispuhdistukseen. 

Kaksoipuhdistuksella tarkoitetaan sitä, että ensin kuivalle iholle levitetään hellävarainen öljy tai vaihtoehtoisesti puhdistusbalsami, jonka tarkoituksena on irroittaa lika, meikki, saasteet yms. iholta ennen varsinaista puhdistusta. 


Kaksoipuhdistuksen varsinainen hyöty on siinä, että öljyllä/balsamilla puhdistetaan iholta kaikki rasvamaisia ainesosia sisältävät meikit. Eli usein meillä jotka päivittäin meikkaavat on iholla rasvapitoista meikkiä; meikkivoidetta, peiteainetta yms. joka lähtee tietenkin parhaiten iholta rasvamaisella tuotteella. Kuulostaa äkkiseltää paksulta tahnalta, mutta fysiologisesti näin puhdistus toimii. Rasva poistaa rasvaa ja vesipitoinen puhdistusaine jäisi vain ns. "kellumaan" rasvaisen meikin päälle. Tästä syystä usein kuulen työssäni, että asiakkaat eivät tykkää käyttää maitomaisia puhdistuksia, koska niistä jää ihon pinnalle kalvomainen tunne. Mutta jos aloittaa meikin puhdistuksen öljyllä tai balsamilla, huuhtelee kasvot vedellä ja jatkaa puhdistusta puhdistusmaidolla tai vastaavalla, niin epämääräistä ja inhottavalta tuntuvaa kalvoa ei iholle jää.

Ja mikä parasta kaksoipuhdistuksessa: iho ei kuivu! Vaikka se puhdistuu täydellisesti meikistä, iho ei silti ole kiristävä puhdistuksen jälkeen.

Kaksoipuhdistus on alkuperäisesti Aasialainen tapa puhdistaa kasvot kahdessa vaiheessa. Ja trust me, Aasiasta tulee todella innovatiivisia uudistuksia ihonhoitoon!Toisessa vaiheessa puhdistetaan meikitön iho kaikista vesiliukoisista epäpuhtauksista. 
Tähän tarkoitukseen parhaiten sopii vaahdot, geelit ja voidemaiset puhdistukset. 
Useimmiten törmään kysymykseen, että eiko sen jälkimmäisen puhdistustuotteen teho riitä, kun tarvitaan kahta eri tuotetta kasvoille? 

Ja toinen kysymys: kenellä on aikaa puhdistaa kahdella eri tuotteella iho?

Näihin yleensä tykkään vastata hyvin vertauskuvallisesti. 
Tarvitaanhan monille tahroille vaatteissa myös esikäsittely!

Kyllähän se meikki lähtee yhdellä tuotteella, mutta niin lähtee myös ihonpinnan suojaava happovaippa. Eli kaksoipuhdistuksella saa mahdollisimman hellävaraisesti tehtyä täydellisen puhdistuksen iholle.

Itse käytän aikaa öljyn tai balsamin hieromiseen iholla. Silloin iho lämpiää, aktivoituu ja samalla puhdistuu. Kun ihoa on hierottu illalla puhdistuksen yhteydessä, ihoa hoitavat yövoiteet imeytyvät paremmin ja aamulla kyllä huomaat kuinka ihon väri on tasaisempi ja kuulaampi.

Ihoa ei todellakaan tarvitse puhdistaa näin tehokkaasti kuin iltaisin. Ja miksi juuri illalla?
Yön aikana iho uudistuu, solujakautuminen ihossa toimii vilkkaimmillaan aamuöisin. Tästä syystä ei ole mikään "legendaarinen" lausahdus valvotun yön jälkeen, että iho on samea ja väsynyt. Jos valvoo ja nukkuu huonosti, ihon solujakautuminen häiriintyy ja se näkyy ihossa hyvinkin nopeasti. 

Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän tulisi kiinnittää huomioo ihon oikeanlaiseen puhdistukseen.
Ikääntyvän ihon suurin synti on kuivuminen ja se tapahtuu usein jo vääränlaisessa puhdistusvaiheessa. Nyt tarjoan teille u-käännöksen ihonhoidossa ja vielä siinä tärkeimmässä vaiheessa: puhdistuksessa.


Ja koska rakastan kokeilla erilaisia puhdistutuotteita, niin tässä postauksessa on kyllä tämän hetken puhdistuksen kuninkaalliset;

L'OCCITANE IMMORTELLE DIVINE 

Ensimmäisenä puhdistetaan Cleansing Balm:lla, jossa on upea tuoksu sekä pehmeä voide-öljykoostumus,
hinta 41€ / 65g

Tämän jälkeen lisätään Immortelle Divine Foaming Cream,
hinta 38€ / 125ml  

Tämä ihanuudet löydät L'Occitanen verkkokaupasta tästä linkistä.

Mitäs mieltä kaksoipuhdistuksesta? Oliko tuttu juttu?

Eija

***Tuotteet saatu blogin kautta***Kommentit

  1. Puhdistusbalmi vaikuttaa tosi kiinnostavalta tuotteelta. :)

    VastaaPoista
  2. Todella ihanilta kuulostavat ja näyttävät, tekisi mieli ottaa heti testiin :) Kaksoispuhdistus on kyllä tälläkin kosmarilla käytössä, liputetaan hyvän puhdistamisen puolesta.

    https://iidanni.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit