Puhdistusöljyt eri ihotyypeille!

Yksi asia. 
Puhdistusöljy.

Moni kysyy, MIKSI puhdistusöljyä tulisi käyttää ja MIKSI vielä öljyn jälkeen varsinaista puhdistustuotetta; puhdistusmaitoa, -geeliä, -vaahtoa tms. 

Ensinnäkin. Ihon pinnalla on rasva- JA vesipohjaisia epäpuhtauksia. 
Sama periaate kuin esimerkiksi takan luukun puhdistuksessa: tuhkaa siinä on ja tuhkalla se lähtee!

Tämä vertaus oli kyllä todellinen vertaus, takan tuhkaluukku VS kasvot :D

MUTTA. Jos tuhka lähtee tuhkalla, niin öljy lähtee öljyllä. Kun iholla on esimerkiksi meikkivoidetta, se lähtee parhaiten öljypitoisella pesulla, koska meikkivoiteissa on usein öljyjä ja vettä.

MUTTA. Ehkä parasta mitä olen huomannut öljyn kanssa ihon esipesussa; MUN ripset ja kulmakarvat on kasvanut todella paljon! Ripsiin on tullut pituutta ja kulmiin on kasvanut karvoja lisää :) Öljy tekee karvanpinnalle kalvon, joka suojaa karvaa ja auttaa sitä kasvamaan. Ei huono.

Öljy tulee levittää kuiville kasvoille ja hieroa kevyesti noin minuutin ajan. Sitten käsiin hieman vettä ja taas kevyesti hierotaan. Lopuksi vesipesu ja puhdistus kevyesti ihotyypinmukaisella puhdistustuotteella esimerkiksi puhdistusmaidolla. 

Onko tästä kaikesta vaivaa?
ON.
Mutta se on puhtaasti sen arvoista :)

Iho voi todella paljon paremmin kaksoipuhdistuksen myötä. 
Listasin kaikille ihotyypeille sopivat öljyt, olkaa hyvät!


Rasvoittuvalle iholle: erborian Black Cleansing Oil- puhdistusöljy, 190ml, n. 26€
Saatavuus: StockmannTämän brändin ideologia on koreankosmetiikasta, mutta merkin tekijä on ranskalainen nainen, joka halusi suunnata brändin heti länsimaisille markkinoille.
Black Cleansing Oil -puhdistusöljy poistaa hellävaraisesti epäpuhtaudet, ylimääräisen talin ja jopa vedenkestävän meikin. Tämä öljy sisältää mm. hiiltä, joten puhdistavan raaka-aineensa vuoksi tämä tuote soveltuu erinomaisesti puhdistuksen ensimmäiseksi vaiheeksi rasvaiselle iholle. Öljy muuttuu lämpimän veden kanssa kosketuksissa kevyeksi emulsioksi, joka puhdistaa hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Ja siis tuotteen sitrusmainen tuoksu ja musta väri on IHANA; mustaa kultaa! Tällä öljyllä muuten silmämeikki lähtee super hyvin!

Tämä Erborian -sarja on todella mielenkiintoinen, sain blogin kautta testiini heiltä muutamia tuotteita ja varsinkin tämä öljy + sarjan CC-voide, joka on muuten jäänyt allekirjoittaneen päivittäiseen käyttöön :)

(tuote saatu blogin kautta)

Sekaiholle: Origins Clean Energy -puhdistusöljy, 200ml, n. 20,80€
Saatavuus: mm. KicksSekaiho tykkää öljyistä sekä puhdistavista raaka-aineista. Oma sekaihoni on tykännyt tästä tuotteesta jo 4 pullon verran. Olen kokeillut useita erilaisia öljyjä esipuhdistukseen, mutta tämä Origins -öljyn koostumus on ollut paras omalle ihotyypilleni. Tuote sisältää oliivia, auringonkukkaa, seesamia ja safloriöljyä. Ja mikä parasta; E-vitamiini parantaa ärtynyttä ihoa, sillä huomaan sekaihoni olevan välillä myös hyvinkin ärtynyt. Tässä öljyssä on hyvin mieto tuoksu. Silmämeikki ei lähde täydellisesti tällä tuotteella pois, joten putsaan silmämeikit erillisellä silmämeikinpoistoaineella. 

Kuivalle iholle: Coxir Ultra Hyaluronic Cleansing Oil, 150ml, 18,90€
Saatavuus: mm. BearelTämä Coxir:in kosteuttava puhdistusöljy sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja aloe veraa, joka rauhoittaa ja ehkäisee ihoärsytyksiä. Vaikka tämä öljy sisältää paljon kasviuutteita, sitruunaa ja greippiä, tuotteen koostumus on hyvinkin vesimäinen ja tuoksu mieto. MUTTA. Kosteutta tämä tuote iholle toi todella paljon! Sen huomasi viikon testijaksossa, että uskallan suositella tätä mieluummin kuivalle iholle kuin sekaiholle :) Iholle levittäessä öljy on helppo hieroa pitkään iholla ohuen koostumuksensa ansiosta.

Aikuiselle iholle kiinteyttä: Janssen Cosmetics Luxury Oil Cleanser, 100ml, n.39€
Saatavuus: mm. www.janssen-cosmetics.fiKiinteyttä ja kirkastusta aikuiselle iholle! Tätä tuotetta suosittelen myös kuivalle iholle, joka kaipaa voimakasta kosteutusta. Tässä öljyssä on raikas tuoksu ja mielestäni ihana lisä on ylellisesti kimaltava koostumus! Tämän tuotteen käytön jälkeen iho oli samettisen pehmeä ja silminnähden ihonsävy oli kirkastunut. Tuotteen raaka-aineet pohjautuvat kiinteyttämään ihoa, tämän vuoksi tuotetta en suosittele nuorelle iholle. Silmämeikki lähti kertapesulla pois, siitä tuottelle plussaa!
Tästä tuli äitini uusi lemppariöljy ;)

Ihanaa viikkoa ja IHANAA uutta vuotta 2020 lukijat!

Eija <3

Kommentit

Suositut tekstit