Niasiiniamidi?


***Postaus sisältää kaupallisen linkin***

Milloin se on Hyaluronihappo, Retinoli, tai Askorbiinihappo.

 Mutta nyt se on NIASIINIAMIDI.

Kyseessä ei ole kosmetiikassa uutena löydetty tai tuotettu raaka-aine, vaan B3-vitamiineihin lukeutuva aktiiviaine, joka soveltuu monen ammattilaisen mielestä parantamaan ihossa niin ikääntymisen merkkejä kuin aknea.


MUTTA koska tietoa löytyy tänäkin päivänä sieltä ja täältä ja kaiken lisäksi tiedot ovat usein jopa hieman ristiriidassa keskenään, niin aloin selvittelemään mikä tuote, joka sisältää niasiiniamidia olisi itselleni paras.

Jos kerran Niasiiniamidilla on positiivisia vaikutuksia suurentuneisiin ihohuokosiin, juonteisiin ja epätasaiseen ihon sävyyn, niin kyllä testaaminen kiinnostaa :)

Eli nyt kun lähdette pakkausten kylkiä käymään läpi, niin ne missä lukee raaka-aineluettelossa englanniksi ”niacinamide” on Niasiiniamidi eli NIKOTIINI. Tuotteen parhaimpiin käyttöpuoliin kuuluu raaka-aineen hellävaraisuus. Toisinkuin esim. Retinoli. Retinoli voi aiheuttaa aluksi voimakkaitakin reaktioita ihossa. Ja usein Retinolia ohjataan käyttämään aluksi pieni määrä ja myöhemmin vasta lisättävän sitä iholle useammin, kun iho on tottunut Retinoliin.

 Tätä pelkoa ei kuitenkaan ole Niasiiniamidin kanssa. Useissa teksteissä jopa suositellaan käytettävän tuotetta, jonka Niasiiniamidi pitoisuus on suurempi kuin 4%.

Nyt kun tässä on pähkinyt ja pyöritellyt tätä raaka-ainetta, niin en kyllä millään ymmärrä, miten kyseinen tuote soveltuisi aknen hoitoon? Useissa Niasiiniamidia sisältävien tuotteiden raaka-aineluettelosta löytyy lisäksi c-vitamiinia ja olen huomannut sen konkreettisesti ärsyttävän akneaihoa. Jos taas pitäisi aknenhoitoon suositella Niasiiniamidia, niin suosittelisin ottamaan kyseistä B3-vitamiinia ravintolisänä suun kautta. B3-vitamiini edistää tutkitusti ihon kuntoa ja varsinkin naisilla voi tulla ongelmia hormonaalisen aknen kanssa. Tutkitusti B3-vitamiini on hyvä lisä esim. imetyksen aikana.

Olen erittäin kiinnostunut Niasiiniamidin toiminnasta ihonhoidossa ja suosittelen suuresti kokeilemaan sitä, jos koet, että ihon tekstuuri on kesän jäljiltä esim. epätasaisen sävyinen. 

Tässä kaksi eri hintaista ja eri vahvuista tuotetta joita suosittelen. Toinen tuotteista on seerumi, toinen on yönaamio.

Paula's Choice, Skincity


Kuva: Google kuvahalu

Voit käyttää tätä seerumia 1-2 kertaa päivässä, joko laittamalla sitä 2-3 tippaa iholle tai levität tipat voiteen joukkoon. Paula's Choice sisältää 10% Niasiiniamidia ja tämä raaka-aine on toisena Inci-listalla. 

Hinta 49€, 20ml
Kicks Beauty,
Re-texturizing Niacinamide Treatment,
19,90€, 50 ml.

Kuva: Google kuvahaku

Kyseessä on yönaamio, joka aamulla huuhdotaan pois iholta. Käytä tätä voidetta 1-2 kertaa viikossa yövoiteen sijaan. Tuote sisältää 7% Niasiiniamidia.  


Ps. NYT Kicks:in sivuilla on vielä kyseinen tuote -20%!

Syksyistä ihonhoitoa toivottaa,

Eija <3Kommentit

  1. Mielenkiintoinen postaus. Enpä ole kyseisestä aineesta ennen kuullutkaan. Retinoliin en tiedä uskallanko enää ikinä koskea, kun sain naamani keväällä niin huonoon kuntoon sitä käyttäessä. Tosin käytin sitä väärin ja aivan liian suurina pitoisuuksina... Olisi sitä voinut vähän etukätee ottaa selvää ennen kuin naamaansa lätkii :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit