I D U N

Moikka moi kaikille!

Vihdoin ja viimein kauniit ja lämpöiset säät saapuivat Suomeen! 
Ihanaa! Kyllä tätä on jo odotettukin.

Kesä muokkaa suhteellisen paljon ainakin allekirjoittaneen meikkitottumuksia, sillä varsinkin meikkipohja saa aina kesällä kevyemmän koostumuksen. Lähes poikkeuksetta siirryn kesällä käyttämään BB -ja CC -voiteita tai mineraalimeikkijauheita. 

Olin kuukausi takaperin Naantalin Apteekin järjestämässä kosmetiikka illassa. Lyhyesti kiteytettynä illan teemana oli ihonhoito kylmän talven jälkeen sekä esittelyssä oli kaikille ihotyypeille sopiva ruotsalainen mineraalimeikkisarja IDUN Minerals.

 Paikalle oli saapunut noin 20 henkilöä kuuntelemaan, nauttimaan ja keskustelemaan kosmetiikasta.
Kiitos tästä illasta Naantalin Apteekille, toivon todella että näitä kosmetiikka painotteisia iltoja tullaan siellä järjestämään myös jatkossa! Ilta oli kaikkiaan erittäin mukavasti mietitty ja järjestetty, aikaa oli myös reilusti jutella paikalla olleen kosmetologin, IDUN Minerals:in edustajan ja Naantalin Apteekin henkilökunnan kanssa.

Mutta koska moni lukija on minulta pyytänyt testausta ja mielipidettä IDUN -mineraalimeikkipohjasta, niin olkaa hyvät, kuukauden testijakso on nyt ohi! :)
Mutta ei lopullisesti ohi ;)


Tämä meikkivoidepuuteri joutui painimaan todella kovaan sarjaan, sillä ykkössijaa itselläni pitää tiukasti Youngbloodin mineraameikkijauhe. Olen käyttänyt pian jo 4 vuotta Youngblood:in meikkipohjaa, joten oli todella mukavaa päästä testaamaan tätä meikkipuuteria.

Näitä kahta tuotetta on todella kiva vertailla keskenään, koska ne ovat koostumukseltaan jo sen verran erilaisia, että kiinnostus heräsi kuin muurahaiskeko keväällä!

Siinä missä Youngblood jättää todella mattaisen pinnan ja ON mattameikkipuuteri, tämä IDUN näyttää kämmenellä ja auringonvalossa tältä:


Tuotteessa itsessään on kevyt hohde, mikä todella mietitytti, sillä niinkuin olen useasti maininnut ihoni kiiltelee voimakkaasti päivän aikana. Ajattelin takuuvarmasti näyttäväni joulukuuseen kiinnitetyltä glitteripallolta kun tätä kasvoilleni laitan, mutta onnekseni voi todeta alun arvuuttelun osuneen osittain metsään.IDUN meikkipuutereita on saatavilla 9 sävyä.
Tällä hetkellä näitä meikkejä myydään ainoastaan apteekeissa ympäri Suomen.

 Todella hyvin muuten edustaja iholleni värin valitsi, sillä emme testanneet sävyä lainkaan, vaan päädyimme sävyyn"SIRI", joka on osoittautunut vielä ilman ruskettumista hyväksi sävyksi iholleni. 

Meikkipuuterissa on aurinkosuojakerroin 15, joten tällä meikillä saat kevyen suojakertoimen kasvoille aurinkoisina päivinä. 

Jauhemainen koostumus tuntuu ja näyttää irtopuuterilta, mutta se muuttuu iholla aavistuksen verran voidemaiseksi. Nämä mineraalimeikit tarvitsevat iholla aikaa, jotta ne alkavat ihon omasta lämmöstä sulautua ihoon täydellisesti. Meikkijauhe on vettä hylkivä ja sen luvataan kestävän kasvoilla korjailematta koko päivän.

Meikkipohja EI kestänyt korjailematta koko päivää kasvoilla, joten tyydyin laittamaan alle meikkiprimerin. Pohjustajan kanssa tulos oli parempi ja en todellakaan lisännyt mitään puuteria tai edes mineraalijauhetta päivän aikana kasvoilleni. 


 Niinkuin mainitsin, niin se missä tämä voittaa Youngblood:in meikkijauheen on koostumus. Tämä IDUN on huomattavasti kevyempää kasvoilla, mutta sen huomaa myös peittoasteessa. Youngblood:in pohja takaa voimakkaamman pigmentin kasvoille. Tämä on tietysti makuasia, jos ihossasi ei ole liioin peitettävää, niin siinä tapauksessa valitsisin tämän IDUN Minerals:in pohjan. Hohde mikä tuotteessa on, tuo raikkaan ja kuulaan lopputuloksen meikkipohjaan.

Puuteria kaadetaan pieni määrä kanteen ja kabuki -sivellintä pyöritellään niin kauan meikkipuuterissa, että kaikki meikkijauhe kannesta on tarttunut siveltimeen. Koko meikkipohjaan tarvittava määrä on hyvin pieni, joten tuo purkki on todella riittoisa tuote! 

Tämän meikkipuuterin levittämiseen ei tarvitse edes peiliä, sillä levitystekniikka on yksinkertainen: sulje silmät ja hiero meikkipuuterilla kabukilla edestakaisin kauttaaltaan kasvoille.  Jos kaipaat voimakkaampaa peittoastetta, lisää toinen/useampi kerros mineraalijauhetta. 

Ja valmis!

Jos koet, että iho jää liian kiiltäväksi, voit halutessasi lisätä päälle irtopuuteria.Ihastuin ikihyviksi tähän kabukiin! 

Pehmeä, mutta silti jämäkkä levityskabuki, jonka avulla meikkipuuterin saa todella kauniisti levitettyä iholle. 

Tuo läpinäkyvä varsi on mielestäni todella kaunis yksityiskohta tässä siveltimessä. 
Muutaman siveltimen ajattelin ostaa lisäksi itselleni testiin, sillä tämä herätti kiinnostuksen IDUN siveltimiä kohtaan. 

Kaikkiaan täytyy todeta, että tämä meikkipuuteri on kyllä kesällä parempi versio kuin se luottotuotteeni Youngblood:lta. Katsotaan syksyllä uudestaan, riittääkö itselleni tämän tuotteen peittoaste vai vaihdanko syksyksi takaisin vanhaan? :)

Hinnat vaihtelevat ostopaikasta riippuen, mutta keskiarvohinta meikkipuuterille oli n. 35€ ja
Kabukin hinta n. 22,50€.

Olisi mukava kuulla, oletteko kokeilleet IDUN Minerals -meikkejä?

Eija


***tuoteet saatu blogin kautta***

Kommentit

  1. Tuota meikkipohjaa itselläni on tällähetkellä. Päädyin kokeilemaan IDUN mineralsia, kun toivoin hiukan enemmän peittävyyttä kun everyday mineralsilla saa. Youngblood taitaa olla seuraava kokeilulistalla. Mistä olet ostanyt Youngbloodia? Saisiko jostain verkkokaupasta?

    Muuten olen kyllä tuosta meikkipohjasta tykännyt, mutta peittävyyttä kaipaisin lisää ja rasvoittuvuuteen taipuvalle iholle tuo hohto ei ehkä ole toivotuin ominaisuus meikkivoiteelta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit