Käsimanikyyri kotona!

Kynsinauhat? Kynnet? Kynsilakat? Käsien rasvaus?
No, kyllä nyt itsekukin voi myöntää että hieman on jäänyt retuperälle talven aikana. Nyt ohjeistuksena tulee, miten teet kotona kattavan manikyyrin ja löydät taas kauniit kyntesi :)
Mallina manikyyrissä toimi äitini, joka saapui viikonloppuna vierailulle. Ei tarvinnut muuten kahta kertaa pyytää häntä malliksi ;)

TARVITSET:
*pienen pyyhkeen
*pumpulipuikkoja, pumpulia
*kynsilakat (alu -ja päällyslakan) + halutessasi värilakan/värilakat
*liotuskippo, kynsilakanpoistoaine
*käsienkuorintatuote, kynsinauhaöljy, käsivoide
*kynsiviila (paperi tai lasinen)+appelsiinipuutikku (kynsinauhojen työstämiseen)
Ja aloitetaan! Aseta pyyhe käsien alle suojaksi.
Äidillä oli hienot lakkaukset alla, jonka 3-vuotias kosmetologinalku oli mummulle tehnyt :) Hienot, mutta poistetaan vanhat lakat pois alta :)


Poista lakat vanulapulla ja kynsilakanpoistoaineella. MUISTA! Kynsilakanpoistoaine on liuotin, joten kostuta lappu, paina kynnelle n. 20 sekuntia ja pyyhi. ÄLÄ hinkkaa edestakaisin vanulappua kynnellä. Varsinkin tummat lakat siirtyvät sormiin ja värjäävät ikävästi.


Viilaa kynnet haluttuun muotoon. Itse käytän aina lasiviilaa. Aloita kynnen sivusta ja viilaa keskelle. Toista kynnen toinen puoli samanlailla, kunnes olet saavuttanut halutun muodon kynsiin.


Laita kynsinauhaöljyä kynnelle ja hiero se kynsinauhoihin huolellisesti. Laita liotuskippoon lämmintä vettä ja aseta käsi kippoon. Anna lämpimän veden ja öljyn vaikuttaa n. 5min/käsi.
Tällä konstilla saat kynsinauhat pehmenemään.Lisää käsiin kuorintatuote. VINKKI! Jos tähän hätään ei löydy kuorintaa kotoa, niin löytyisikö sokeria ja ruokaöljyä? Ne yhteen ja hiero käsiin, sillä saat loistavan kuorinnan! Hiero käsiin hellävaraisesti muutaman minuutin ajan ja huuhtele lämpimällä vedellä. Kuivaa kädet lopuksi pyyhkeeseen.


Ota appelsiinipuutikku ja työntele kynsinauhat VAROVASTI irti kynnen pinnasta taaksepäin. Muista tehdä tämä vaihe kevyellä kädellä :) 
Kynsinauhat ovat herkät, joten älä käytä mitään terävää tämän vaiheen suorittamiseen!


Ennen varsinaista kynsienlakkausta, ota pumpulipuikko ja kasta se kynsilakanpoistoaineeseen. Pyyhi kynnenpinta puhtaaksi. Jos tämän vaiheen jätät väliin, niin kynsilakka EI TULE pysymään kynnellä hyvin. Kuorinnasta kynnelle jää öljypinta, joka täytyy poistaa ennen lakkausta.

Levitä kynnelle yksi kerros aluslakkaa ja anna kuivua. Itselläni on käytössä Sally Hansenin Diamond Shine -lakka. Tätä voi käyttää sekä alu, -että päälilakkana.
MUISTA! Älä levitä kynsilakkaa kynsinauhoille! Jätä kynnen ja kynsinauhan väliin n. 1mm (tarkkaa puuhaa...) ;)


Tämä jälkeen laita värilakat, jos haluat. Kuvassa on 2 uutuutta Leighton Dennyn kevätkokoelmasta. 

Vasemmalla Apricot Blush
Oikealla Up in the air

Laita yksi kerros ja anna kuivua. Lisää tarvittaessa toinen kerros. Lopuksi vielä päällyslakka, väritön. Anna jokaisen kerroksen kuivua rauhassa, jotta lakkaustulos on haluttu ja siisti.


Kun lakka on kuivunut, lisätään käsivoide. Kuiville talvikäsille (ja koko vartalolle) tykkään käyttää The Body Shopin vartalovoita. Kokeilkaa näitä ihanuuksia! Ainoa huono puoli on, että tuoksuvalikoima on niin laaja, että kaappiin on päätynyt useampi purkki...valintojen maailma :)


Ja valmis!
Huomaa lakkaus: Hopeanharmaata muissa paitsi nimettömissä aprikoosilakka. Näin saat vaihtelua kynsiin :)
Malli oli tyytyväinen, itse olin tyytyväinen, siinä ne tärkeimmät :)

Eija


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit