Ampullit, seerumit, täsmätuotteet... AUTTAKAA!

Ja kun niitä on niin moneen lähtöön! Käydään läpi, mitä ihmettä on ampullit ja seerumit? Mihin niitä käytetään ja miksi?

Itse olen molempien kuluttaja. Seerumia käytän aamuin illoin, ampulleja kuurimaisesti.

 Yläpuolella kuvassa on seerumit. On kosteuttavia, ihohuokosia pienentäviä, talituotantantoa tasapainottavia, iho ärsytyksiä rauhoittavia, antiseptisia epäpuhtaalle iholle, kirkastavia yms. 
Vasemmalla on Dermosilin kosteuttava seerumi, keskellä ammattikosmetiikkaa Janssen Cosmetics herkälle iholle rauhoittava tehoseerumi (myynti Turussa mm. Turun Kosmetologikoulu), The Body Shopin Seaweed, rasvoittuvalle iholle tarkoitettu seerumi.

Yksinkertaistettuna seerumilla tarkoitetaan ihon syvimpiin kerroksiin imeytyvää tuotetta, jonka imeytymiskyky on nopea, koska seerumi sisältää hyvin hienojakoisia molekyylejä. Seerumi sisältää enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet. Seerumeita on öljy -ja vesipohjaisia, mutta niiden koostumus on kuitenkin öljytön, jotta tuote voi imeytyä tehokkaasti ihoon. Seerumi myös tehostaa päälle levitettävän voiteen ominaisuuksia. Nykyään myös esim. meikkivoiteisiin on sisällytetty seerumi. Esimerkiksi Lumenelta löytyy yksi, josta itse pidän! Käykää kurkkaamassa alla oleva linkki:

 http://www.lumene.com/fi/kasvot/touch-radiance-kasvomeikit/seerumi-meikkivoide

Levitä pari tippaa seerumia puhtaille kasvoille, kasvoveden jälkeen. Anna hetki imeytyä ja levitä hierovin, ylöspäin suuntautuvin liikkein seerumin päälle päivä/yövoide.


 


Sitten ampullit. Käytetään silloin, kun iho tarvitsee välitöntä tukea aktiiviaineista. Usein ne ovat tälläisissä lasipurkeissa. Ampulleja löytyy ainakin yhtä moneen lähtöön kuin seerumeitakin, mutta näitä ihanuuksia on tarkoitus käyttää kuurimaisesti esim. 2-4 viikkoa päivittäin ja sitten tauko. 

Ampulli on aina kerta-annos. Lasipullon kaula katkaistaan taitoksen kohdalta pyyhkeen sisällä ja annostellaan kämmenen kautta kasvoille sormin. Levitetään puhtaalle iholle kasvoveden jälkeen ja annetaan imeytyä hetki. Päälle hierovin liikkein päivä/yövoide.

Seerumeita myy mm. Stockmann, Sokos. Kysy myös kosmetologilta seerumeita ja ampulleja :)

Mukavaa tiistaita jokaiselle!
ps. Iso kiitos toiveista, lisää saa laittaa vaikka facebook -sivuilleni. Muistakaa, että blogi on suunnattu kuluttajille, joten ei ole olemassa mitään tyhmiä kysymyksiä meikeistä tai kosmetiikasta. Jos et kehtaa julkisesti kysymyksiä laittaa, ne voi sujauttaa myös allekirjoittaneen sähköpostiin
nordlund.eija@gmail.com

Toivottavasti näistä ohjeista sait irti jotain uutta ihonhoitoon :)


Eija

Kommentit

Suositut tekstit