Kuiva tyyppi?


Kuiva tyyppi?

Ihotyyppi?

Kuinka moni tunnistaa oman ihotyyppinsä?

Nämä postaukset joissa on enemmän infoa ihon rakenteesta ja ihotyypeistä on muuten kerännyt blogissani mittavat määrät lukijoita. Ihotyyppi kiinnostaa, mutta harva osaa kuitenkaa ostaa omalle ihotyypilleen sopivia ihonhoitotuotteita.

Ihotyypit jaetaan kolmeen ryhmään:

normaali iho
rasvainen iho 
ja 
sekaiho.

Näiden LISÄKSI eri ihotyypeillä esiintyy couperosaa, herkkyyttä ja pintakuivuutta, jotka vaativat erityistä hoitoa.

Mutta mihin ryhmään kuuluu kaikki kuiva ihoiset?

Tästä usein keskustellaan kosmetologien kesken, että onko tuo kuiva iho varsinaisesti edes ihotyyppi?

Kuivan ihon määritelmiin kuuluu ohut iho, jossa on huokoset ovat pienet ja iholta puuttuu selvästi kosteutta/rasvaa. Ihon pinta voi olla jopa karhea/hilseilevä.
Kuivassa ihossa ei ole epäpuhtauksia eli mustapäitä, mutta voi olla paljon tai jopa erittäin paljon valkoisia pieniä talipaukamia, joita kutsutaan miliumeiksi eli maalikkokielellä olet voinut törmätä sanaan luufinni. Kuivassa ihossa voi olla lisäksi couperosaa ja uurteita tai juonteita tai jopa niitä molempia.

Kuva: Google, milium, luufinni

Jos taas vertaan kuivaa ihoa normaaliin ihotyyppiin, niin oikeastaan sen erottaa parhaiten ihon sävystä. Normaali iho ei ole rasvoittuva eikä kuiva, ei kiristele ja tuntuu siis usein joustavalta. Ihohuokoset ovat pienet ja harvoin nuorella normaalilla iholla on edes juonteita.
MUTTA. Ilmastosta ja vuodenajasta riippuen VOI olla lisäksi pintakuivuutta!
Yksittäisiä näppylöitä voi syntyä satunnaisesti, yleensä naisilla kuukautiskierron mukaan. 
Tai stressistä.
Tai yleensäkin hormoneista.
Tai kaikesta näistä yhteensä :)

Harvalla aikuisella on normaali iho.
Todella harvalla.

Mun miehellä on normaali iho ja itselläni rasvoittuva sekaiho. Ja tästä syystä me välillä jutellaan ihonhoidosta, koska mieheni sanoo että hänen mielestään hoidan ihoani todella paljon. SIIS TODELLA paljon. Kun hänellä riittää se kun rasvaa. Välillä. Eikä edes aina kuulemma tarvitse. Kunnes taas (JOKA ILTA) pesun jälkeen kasvoja kiristää ja vessan oven takanani raapii mies. Tarttee rasvaa. On NIIN kuiva iho. Ja sitten se legendaarinen lause: "Mikset sää hoida mun ihoo? Kun itteeskin niin paljon hoidat?" :)



Mutta. Palatakseni vastaamaan omaan kysymykseeni: en siis itse ammattilaisena pidä KUIVAA IHOA ihotyyppinä.

Miehelläni on selvästi normaali iho, jossa on pintakuivuutta. Mutta EI KUIVA ihotyyppi. Jos hän alkaisi käyttämään pelkästään kuivalle iholle suunnttuja tuotteita, niin väitän, että hänenkin normaali iho alkaisi tuottamaan talia voimakkaammin, näin ollen aktivoitumaan enemmän ja saattaisi jopa pukata muutaman näppylän esille.

Tämän vuoksi on hienoa, että voimme testata eri tuotteita, kun meillä on niin erityyppiset ihotyypit.

Kun L'OCCITANE:n uutuuksia tipahti luukusta, olin heti että AAH, nää menee miehelle testiin! 

Olen kyllä jo ehtinyt odottelemaankin L'OCCITANE:lta kosteuttavia tuotteita myyntiin.
Tein taannoin tilauksen heille ja silloin vielä näitä ei valikoimassa ollut.
Tää on kyllä semmoinen sarja, josta flobit on yhden käden sormissa. 
Olen todella paljon käyttänyt L'Occitanen tuotteita ja tulen jatkossa varmasti myös käyttämään.
Mutta koska tiesin, että tähän sekaihon ihmeelliseen rasvamaailmaan en todellakaan uskalla kosteuttavia tuotteita keskikesän kuumuudessa ajaa, niin siirsin tuotteet suoraan vaativalle miehelleni :)


Mutta pidetääs ensin hiljainen hetki näille UPEILLE purkeille! Voi härrekyyyyyd nää on kauniita! Lasia, joo, en tykkää, mutta onhan se monen mielestä luksusta perus muovipurkkien rinnalle. Ja nuo kannet on metallia, se tietty lisää hieman painoa purkille. 

Tuo geeli oli heti raikkaan tuulahduksen tuoma, joten avasin sen ja testasin kämmenselälle. Itse en tykkää geelimäisten jättämästä tahmeasta tunteesta, mutta mies sanoi muutaman käyttökerran jälkeen että tuo geeli tuntui kosteuttavan enemmän kuin voide? Hmm. Tuntui oudolta. Usein se on toisinpäin.

Tutkin hieman raaka-ainelistoja ja tuo geeli sisältää mm. Réotier-vettä ja hyaluronihappoa.
Tätä geeliä suositeltiin myös öljyttömän koostumuksensa ansiosta sekaiholle.

Mutta yllätys, yllätys. Tuotteissa on paljon samoja raaka-aineita, mutta tietty eri koostumus.

Näin hiukan arvelinkin.

Tuo koostumus ero on vaan niin iso, että sen takia toinen tuotteista voi tuntua kosteuttavammalta+ voiteen raaka-aineessa on auringonkukkaöljyä ja öljy tietysti tekee voiteesta hiukan täyteläisemmän.



Olin silti todella yllättynyt, että mieheni ihastui tähän "kevyempään" versioon eli geeliin, vaikka hänen pintakuiva iho huutaa pesun jälkeen voidetta. Mutta tuntoaisti onkin suuri viettelijä ulkonäön jälkeen, vai onko? :)

Tässä sarjassa geeli veti siis pidemmän korren kunnes tulee syksyn tuulet ja viimat ja öljypohjainen voide on varmasti hyvä vastus hänen iholleen :)

Molemmat voiteet 29,50€, 50ml

Eija

***Tuotteet saatu blogin kautta testiin***


Kommentit

Suositut tekstit