Kauneutta vai hyvinvointia purkista?

Moikka moi!

Oon tässä pienessä mielessäni pyöritellyt postausta kauneusravintolisistä. Toimiiko ne ja mitä kaikkea tulisi sitten syödä pilleriden muodossa?

Itse uskon vahvasti siihen, että kun mieli on virkeä ja eloisa, ihokin voi paremmin.
Tottakai, huonoja aamuja peilistä on nähty mm. krapulassa, univelkaisena, stressissä, ahdistuneena, mitä näitä nyt on. Kun iho voi hyvin, mielikin voi hyvin ja toisinpäin.

Itselläni on ollut nuorena akne, ei voimakas akne, ammattikielellä komedoakne.
On siis ollut tukkoinen, pintakuivaiho ja paljon nuorena aktiiviliikkujana jouduin jopa pari kertaa päivässä käymään suihkussa ja pesemään toistuvasti kasvoja. 

Jossain vaiheessa ihoni kunto tasaantui, kunnes raskaudet ja imetykset heittelivät sitä suuntaan jos toiseen. Raskausaika ihoni oli todella hyvässä kunnossa, kun taas imetysaikana ajattelin pysytellä sisätiloissa. Tosin imetysaika kesti omalla kohdallani 8 kuukautta, joten oli pakko jalkautua ihmisten ilmoille :)

Syön monipuolisesti ja päivän aikana tasaisesti. Juon vettä ainakin 2-3 litraa päivässä ja liikun ulkona päivittäin. En ole enää mikään himoliikkuja, nykyään liikunta on itselleni se, että teen sitä kun huvittaa ja saan siitä aina sopivasti energiaa.

Olen useita vuosia, voisin jopa sanoa että 10 vuotta yhtäjaksoisesti syönyt yhden tabletin päivässä ravintolisää. Yleensä aina Multitabs:in muodossa, joskus lisäsin siihen myös kalanmaksatabletin. Niiden kalanmaksatablettien käytönaikana huomasin, että ihoni, joka siis rasvoittuu muutenkin, lisäsi todella voimakkaasti rasvoittuvuutta. 
Suosiossa lopetin niiden käytön.


Nyt kun elokuun BetteBox:ssa tuli Helein -ravintolisä iholle, hiuksille ja kynsille, niin päätin aloittaa kuurimaisesti käyttämään tämän 60 kappaleen pakkauksen alusta loppuun. Ravintolisällä vaikutusaika on yleensä suhteellisen pitkä, joten jos nyt ensimmäisen kuukauden aikana ei näy tuloksia, niin älä heti luovuta!

Hiukseni ovat tosiaan paksut, joten en usko että niissä konkreettisesti huomaan muutosta, ellei poikkeuksellisesti hiustenrakenne parane esim. kiiltäväksi.

Kynsissä huomaan eniten muutosta, sillä yhtäkkiä kynnteni ovat alkaneet kasvamaan nopeammin. Great! Ihan tervetullut lisä.

Mutta. Nyt taas huomaan että ihoni on alkanut kiiltelemään voimakkaasti eli rasvoittuvuus on lisääntynyt.
Syksyä kohden ulkoilma viilenee ja iho alkaa talvella ohenemaan. Näin siis joka syksy olen huomannut ihossani sen positiivisen merkin, että rasvoittuvuus vähenee. Paitsi nyt kun syön näitä ravintolisiä.


Henkilökohtaisesti olen siis kokenut ravintolisien auttavan varsinkin kynsien kuntoon. Odotan todella mielenkiinnolla tämäm "testijakson" loppumista, millaisia muutoksia kasvojenihossa huomaan. 
Mutta koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin ei voi millään sanoa, että purkista sitä kauneutta saa.
Ja mikä nyt sitten on kauneutta, sekin on niin suhteellinen käsitys :)

Onko muita ravintolisien käyttäjiä?
Kertokaa suosikkeja!

Eija

Kommentit

Suositut tekstit