Kun puhelinjohtoponnari venähti

Maanantai! Mikä ihana tekosyy juoda suureellisesti kahvia ja syödä suklaata :)

Arvatkaas mitä? Se tunne on sanoinkuvaamaton, kun johonkin kauan vaivanneeseen pulmaan ilmestyy ratkaisu. Ja ongelma ei onneksi ole tätä suurempi:


Rakas puhelinjohtoponnari on repsahtanut muodottomaksi.
Nyt jos joku istuu siellä hiljaa ja miettii, että mikäs ihme tuo on, niin selvennys tulee tässä:

Tämä ponnari on valmistettu puhelinjohtoa jäljittelevästä muovista, joka on vahva, mutta kuitenkin joustava. Itse rakastan näitä ponnareita, koska tykkään pitää hiukseni kevyellä nutturalla öisin. Olen laiska kuivaamaan hiuksia iltaisin niiden pesun jälkeen, joten tämä ponnari on loistava kiinnitys märille hiuksille! Ennen hiuksia katkeili paljon enemmän kun pidin niitä ponnarilla, mutta tämä elastinen puhelinjohtoponnari säästää selvästi hiuksia voimakkaalta rasitukselta. 


Oli hiuksesi sitten ohuet tai paksut, tämä ponnari on takuuvarma sijoitus. Näitä kun on hetken käyttänyt, niin ei edes halua palata tavallisiin pompuloihin. Useissa pompuloissa on myös se inhottava, metallinen kiinnityskohta, joka valitettavasi katkoo hiuksia jonkun verran.
Näiden pompuloiden salaisuus piilee siinä, että ne ovat joustavia ja pyrkivät palaamaan alkuperäiseen muotoonsa uudestaan ja uudestaan. Vaikka ponnaria venyttää ja sitoo sen hiuksiin, se kutistuu hiusten ympärille ja tekee ponnarista/nutturasta tiukan. 

Mutta se mun murhe.

Otin kuvat tältä aamulta. Vasemmalla puolella ollut musta-valkoinen ponnari on uusi ja oikealla puolella oleva on ollut käytössäni jo pitkään. 
Tottakai, kun niitä venytellään, niin jossain vaiheessa elastisuus katoaa muovisesta kierteestä ja on aika vaihtaa tilalle uusi puhelinjohtoponnari. 
MUTTA. Cailap antoi vinkin, jonka avulla ponnari voidaan palauttaa takaisin alkuperäiseen muottiinsa. Ja se toimii, joten jaetaan vinkki!

1. Keitä vettä. Kaada kiehuva vesi kattilaan.
2. Tipauta venähtänyt puhelinjohtoponnari kattilaan. 
3. Odota, kunnes ponnari on kutistunut takaisin muotoonsa.
4. Valmis!


Tässä lopputulos. Vasemmalla puolella on uusi ponnari, oikealla puolella kiehuvassa vedessä kutistettu ponnari. Huomaa, että postauksen alussa on kuva tuosta oikeanpuoleisesta ennen kutistamista. Kyseinen ponnari on ollut jo niin kauan käytössäni, että ei se nyt enää tämän pienemmäksi mene, mutta ei ole tarviskaan :)

Näitä ponnareita löytyy myynnistä mm. hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista. Jos kauppaan et nyt jaksa lähteä, kurkkaa Cailap Oy:n sivuilta heidän tarjonta. Sieltä löytyy myös kaikkea muuta mukavaa niin kauneudenhoitoon kuin hiustenlaittoon liittyvää :) Alla on suoralinkki näihin ponnareihin.

Hiuslenkit 

Kuinka moni muu on ihastunut näihin puhelinjohtoihin? :)

Eija


Kommentit

  1. Kiitti vinkistä Eija! Kokeilimme tätä kikkaa myös tytön ponnareihin ja toimi! :) Hän kun oli hiljan juuri valitellut kun yksi ponnari oli vääntynyt vielä uusille lisäkierteille eikä pysynyt muodossaan enää ollenkaan. Tällä kikalla sekin ponnari palautui ihan entiselleen. :)

    Kati

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit