Kuorinta ilman rakeita?

***Sisältää kaupallisen linkin!***

Nopein tapa freesata iho on kuorinta. 


Harva jaksaa/muistaa kuoria ihoa säännöllisesti. Myönnettäköön heti kättelyssä se, että itse kuulun sarjaan ”kuorin ihoani liikaa”. 

Liikakuorinta kiihdyttää ihon toimintaa ja liian vähäinen kuorinta ei enää anna ihon imeä hoitovoiteita itseensä.
Kumpikin on siis pahasta; liika ja liian vähäinen kuorinta.

No mutta kuinka usein ihoa olisi hyvä kuoria?

Ilman näkemättä asiakkaan ihoa, tähän on todella vaikea vastata, mutta päätin rakentaa kultaisen keskitien.

Kuiva/atooppinen iho: tapauskohtaisesti 2 kertaa kuukaudessa kuorintaa riittää

Normaali iho: ihossa ei suuria muutoksia, iho kuivuu silminnähden (tai tuntuu) voimakkaasti talvisin: kuorinta on hyvä tehdä kerran viikossa

Seka/rasvoittuva iho: jos iho selvästi myös talvenaikana tuottaa talia (iho kiiltää päivän mittaan) on iho hyvä kuoria jopa 2 kertaa viikossa

Pintakuiva sekaiho: saa eniten oikeutta kerran viikossa tehokkaasta kuorinnasta.


Kuivaihoiset välttelevät kuorintaa eniten, sillä heille on usein ohjattu kuorinnan ohittaminen. Todellisuudessa kuivaihoinen hyötyy kuorinnasta kaikista eniten, sillä ihonpinnalla kuolleet ihosolukot karisevat iholta kyllä myös itsekseen, mutta mekaaninen kuorinta parantaa myös ihon pintaverenkiertoa. Kuiva, kuollut ihosolukko estää/hidastaa tuotteiden imeytyvyyttä ihoon. Ilman säännöllistä kuorintaa on sääli käyttää hyviä hoitotuotteita, joiden imeytyvyys menee osittain/täysin hukkaan.


Voisin esitellä loputtomiin kuorintatuotteita, mutta päätin ottaa nyt kaksi tuotetta, joita jokainen ihotyyppi voi huoletta käyttää. Rakeettomat kuorinnat ovat tehokkaita, mutta hellävaraisia kotona käytettäväksi. Yleensä kammoksun rakeellisia kuorintoja kotikäytössä siinä mielessä, että niitä helposti hankaa liian voimakkaasti JA liian usein iholle.

Entsyymikuorinnat eivät sisällä lainkaan rakeita, vaan ne ovat yleensä nestemäisiä geelimäisiä tuotteita. MUTTA. Niiden tehoa usein väheksytään turhaan, sillä teho perustuu vaikuttaviin, kuoriviin ainesosiin kuten hedelmäuutteisiin, AHA-happoon tai pepsiiniin.

Esittelen tässä kaksi hyvää, mutta samalla erilaista vaihtoehtoa entsymaattisista kuorinnoista:

Vita Lemon Sparkling Peeling Gel -kuorintageeli puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Sisältää hedelmähappoja ja tuoksu on sitruksinen. Sisältää ranskalaista porevettä sekä sitruuna-, lootus-, aloe-, omena- ja vihreän teen uutteita.


Situuna on voimakas luonnollinen antioksidantti, joka estää mm. melaniinin muodostumista ja auttaa vaalentamaan jo syntyneitä tummentumia. Tasapainottaa ihon omaa öljyntuotantoa, joten tämä on erittäin hyvä kuorinta henkilölle, joka kärsii liiallisesta ihon kiiltelystä. Lisäksi tuottessa on hygieeninen ja kätevä annostelupumppu.


Käyttö:

Pese kasvot ja kuivaa ne.
Lisää kuorintageeli kasvoille ja kaulalle kauttaaltaa, välttäen silmänympärysaluetta.
Anna vaikuttaa iholla n. Minuutti ja kitkaa kevyin liikkein kasvot ja kaula kauttaaltaan läpi.
 Huuhtele iho ja jatka ihonhoitoa esim. hoitonaamiolla tai seerumilla ja voiteella.

HUOM!
Kun olet antanut geelin vaikuttaa iholla ja alat kitkaamaan sitä, älä ihmettele kun tuote ns. murustuu iholla. Murujen kevyt kitkaus parantaa ihon pintaverenkiertoa (parantaa seuraavien hoitoaineiden imeytyvyyttä) ja samalla muruihin tarttuu kuolleet ihosolukot. JOS olet erittäin herkkäihoinen, anna tuotteet vaikuttaa iholla ja huuhtele se pois ilman mitään kitkausta!V10 Plus Water Based Peeling

Tätä tuotetta olen kuullut kehuttavan jopa erittäin atooppisella iholla!

Tuotteen raaka-ainelista on muuten myös yllättävän lyhyt.
Tämä tuote sisältää mm- riisinkuori- ja merileväuutetta, jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Näistä kahdesta kuorinnasta tuo Mizonin oli tosin mielestäni kirkastavampi, mutta samalla myös kuivattavampi. Joten jos talintuotantoa ja mustapäitä löytyy, valitse Mizon, jos olet herkkäihoinen tai aikuinen iho kaipaa freesausta, valitse V10 Plus!

Saatavuus mm. Yliopiston Apteekki
Hinta n. 47€

Eija

***Tuotteet saatu blogin kautta***

Kommentit

Suositut tekstit